Goldman Sachs ser robust interesse for fusjons- og oppkjøpsvirksomhet (M&A) i Norge.
- Norge får fortsatt mye interesse, og jeg tror den vil fortsette å være robust, sa leder for global energy i investment banking-divisjonen i Goldman Sachs, Alastair Maxwell, under en konferanse i regi av Norsk Petroleumsforening tirsdag.
Han mener at dynamikken rundt selskaper som er store i Norge, som Det norske oljeselskap, og at disse prøver å konsolidere posisjoner, er særlig interessant.
- Norge fortsetter å være et ganske konkurransedyktig M&A-marked, sa han.
Blant driverne for dette trekker Maxwell frem at norsk kontinentalsokkel oppfattes som mye mindre moden enn andre deler av Nordsjøen. Særlig er avvikling av prosjekter mindre fremtreden.
- Det er også større oppside i nærliggende felt enn i UK, for ikke å nevne underutforskede områder som i Barentshavet, sa han.
Maxwell trekker også frem at tillatelsesprosessen går raskt sammenlignet med andre regioner.
- Man kan også få gjeldsfinansiering for prosjekter i Norge fremdeles, sa han.
Når det kommer til utfordringer ses det norske rammeverket for oljeselskapene fremdeles på som relativt stabilt, men usikkerheten har økt mener han.
- Men både det som skjedde med Gasled og med endringen i uplift hjalp ikke akkurat på oppfattelsen av risiko, sa han.
Ytterligere utfordringer er at kostnadsnivået ses på som høyt sammenlignet med konkurrerende regioner.
- Kostnadene har kommet ned i Norge, men de har ikke kommet like mye ned som i andre deler av verden. Det er rom for ytterligere kutt, sa han.
Følg markedet på DN Investor
Les også:
Statoil forkorter Songa-kontrakter
Asia i dag: Skal bli verdens største hotelleier
Usunt kosthold koster oss 154 milliarder hvert år
Fornybart ga mer avkastning enn olje for oljefondet
Se DNtv: Gamlehjem? Glem det. «Babyboomerne» vil bo i kollektiv
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.