De to studiekompisene Sondre Rasch (28) og Fredrik Thomassen (28) forlot konsulentjobber i henholdsvis Geelmuyden.Kiese og McKinsey. De ønsket å starte for seg selv, og hadde funnet et problem i konsulentbransjen de hadde troen på å løse.

- Konsulenter koster tusenvis av kroner i timen, men bruker mye av tiden sin på oppgaver de egentlig ikke er ansatt for å gjøre. Da jeg jobbet i Geelmuyden.Kiese brukte jeg sikkert 70 prosent av tiden min på å sette opp Power Point-presentasjoner, sier Rasch.

Les mer om delingsøkonomi og hva som rører seg i Gründer-Norge på DNgründer.

Millionomsetning

Resultatet ble selskapet Konsus, som outsourcer konsulentjobber til frilansere over hele verden, der de fleste er stasjonert i Afrika, Asia og Øst-Europa. Idéen bak selskapet er å la frilansarbeiderne gjøre det gründerne omtaler som unødvendige oppgaver for konsulentene.

- Mange nordmenn ser ikke hvor verdifull sin tid er. Mange har en «gjør det selv»-mentalitet, men vi ser ikke nytten i at høyt utdannede arbeidstagere bruker tiden sin på å flytte bokser i en power point-presentasjon, sier Thomassen.

I følge selskapet selv har de 50 frilansere over hele verden og over 20 prosjektledere som følger opp frilansarbeidet.

Selskapet ble startet i november 2014, og gikk i full drift fra juni i år. Selskapet ligger an til å omsette for fem millioner kroner i år, og håper å nå en million kroner i månedlig omsetning innen året er omme.

Første kunde ringte selv

Selve idéen bak selskapet oppsto da Rasch og Thomassen møttes til en kaffe mens de begge jobbet som konsulenter.

- Jeg hadde lenge tenkt at det ville vært kult å drive noe selv. Fredrik og jeg møttes på en kafé en dag og snakket om at det måtte finnes en løsning på at vi gjorde så mye vi egentlig ikke var ansatt for å gjøre som konsulenter, sier Rasch.

Den første kunden til selskapet fikk de etter å ha fortalt om idéen sin til en venninne på fest.

- Hun syntes idéen var spennende, og fortalte sjefen sin om oss på jobben dagen etter. Så ringte han oss, og vi fikk landet vår første kunde, forteller Rasch.

Den første kunden var DNV GL, som fortsatt er med Konsus i dag.

- De i DNV GL sa hadde fått tilbakemelding fra kundene sine på at de var sabla gode ingeniører, men hadde litt å gå på når det gjaldt design og slides. De brukte et byrå av og til, men de var altfor dyre. Selskapet er fremdeles med oss i dag og vi gjør både design, powerpoint, excel og oversettelser for det, sier Rasch.

I senere tid har Konsus inngått avtaler med over hundre selskaper, deriblant Rachs tidligere arbeidsgiver, Geelmuyden.Kiese. Konsus-gründerne reiser i disse dager til San Fransisco i USA for å selge inn idéen sin til det anerkjente akseleratorprogrammet Ycombinator, som blant annet var tidlig inne i oppstartsgiganter som Dropbox og Airbnb.

Kan tjene fire årslønner

Begge gründerne hadde selv timepriser på flere tusen kroner da de jobbet som konsulenter.

- I snitt koster det 299 kroner i timen å gjøre jobben hos oss, og det tilsvarer gjerne en tidel av en timepris for en konsulent, sier Thomassen.

Selskapet hevder å ha frilansere blant «verdens topp ene prosent» og har tøffe prosesser for å velge ut frilanserne som får gjøre oppdrag for dem.

- For hver utlysning får vi inn tusenvis av søkere over hele verden. Alle søknadene blir så gjennomgått manuelt, før rundt ti kandidater blir valgt ut til å prøve et prosjekt for oss. Etter det blir én eller to av disse valgt ut for å bli en del av frilansergruppen, forklarer Thomassen.

Den forsvinnende andelen frilansere som blir valgt ut, kan vente seg lønnsnivåer langt over vilkårene i det lokale arbeidsmarkedet.

- Vi har for eksempel en frilanser i Filippinene som kan tjene fire lokale årslønner på å seks måneders jobb med oss. Og fortsatt vil det ligge langt under det en norsk konsulent ville kostet, sier Thomassen.

Har du tips til gode gründerhistorier? Ta kontakt med DNgründer på tips@dn.no.

Nå skal alle kunne booke sitt private band

I serien «DNs Pitchekonkurranse» får du hver uke presentert de mest spennende bedriftsideen i Norge, på under 90 sekunder.

Hvor finner du artistene som er flinke nok til å kunne spille i bryllupet ditt, men samtidig ukjente nok til at du kan ta deg råd til dem? Inspirert av delingsøkonomien vil Lydelig vil koble usignerte artister med spillejobber.

Les mer her.

Nå kan du booke ditt private band
I serien «DNs Pitchekonkurranse» får du hver uke presentert de mest spennende bedriftsideen i Norge, på under 90 sekunder.
01:07
Publisert:

Kim kjører Uber, leier ut rom på Airbnb og har startet et vaskeselskap uten ansatte

Sjokkerende lave tall: Kvinneandel på 0,99 prosent blant norske teknogründere

Gründerblogg: Derfor bør din neste idé IKKE være en app(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.