Exane BNP Paribas nedgraderer Norsk Hydro fra nøytral til undervekt, fremgår det av en oppdatering fra meglerhuset datert 4. juli.

Før Hydros rapport for andre kvartal 24. juli, har Exane-analytikerteamet gjort ytterligere nedjusteringer i dets 2012/2013-estiamter.

Dette begrunnes med følgende:

  • Forventning om fortsatt svak utvikling i oppstrømsvirksomheten
  • Svakere bidrag fra dets energivirksomhet
  • Nedskrivning av bokført verdi knyttet til Kurri kurri-smelteverket i Australia

Exanes estimater for 2012/2013-inntjeningen på Hydro ligger nå rundt 8-9 prosent lavere enn konsensus.

«Med unntak av Alcoa, så deler de fleste bransjeobservatørene vår forsiktige standpunkt til utsiktene for aluminium. Kombinasjonen av forverrede makroindikatorer og mangel på disiplin i bransjen - hvor det ikke har vært noe tilfredsstillende respons fra tilbudssiden på den kontinuerlige svekkelsen i aluminiumsprisen til tross for vedvarende kostnadspress i bransjen - kan gjøre at Alcoa dropper dets overoptimistiske syn på aluminium», heter det i oppdateringen.

Alcoa legger frem sin kvartalsrapport 9. juli.

Les også:
Sissener kritiserer Rec-emisjonen
Renteskandalen kan gi tidenes bankoppgjør
Tungløftkjempe sluker konkurrent
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.