Statoil har startet produksjon på Gullfaks Rimfaksdalen, mot tidligere planlagt oppstart på julaften 2016. Feltet er samtidig blitt over én milliard kroner billigere.
Statoil mener den tidlige oppstarten og kostnadsreduksjonen viser at industrien er i ferd med å hente seg inn.
- Gullfaks Rimfaksdalen er et tegn på at industrien henter seg inn, men ikke markedene, og at vi er konkurransedyktige på norsk sokkel, sier konserndirektør for norsk sokkel Arne Sigve Nylund i Statoil under ONS tirsdag.
Han sier at det fremdeles ventes tøffe tider fremover, men at han er sikker på at det går i riktig retning. I lys av dette må forbedringsarbeidet fortsette.
Det er flere muligheter på norsk sokkel, og selskapet ønsker å utnytte disse. Dette fordrer imidlertid forbedringer.
- Aldri undervurder denne industriens evne til å omstille seg raskt og effektfullt, sier han.
Les også: Kristian Røkke: - En ekstremt imponerende evne til forandring og Når er kostnadskuttene over, og hvilken effekt får de? (DN+)
Prosjektet er levert mer enn én milliard kroner under PUD-estimat, kostnadene er redusert fra 4,8 til om lag 3,7 milliarder kroner.
De utvinnbare ressursene er om lag 80 millioner fat oljeekvivalenter, det meste er gass, opplyser konserndirektør for norsk sokkel Arne Sigve Nylund i Statoil under ONS tirsdag.
- Volumene fra Gullfaks Rimfaksdalen bidrar til vår ambisjon om å opprettholde produksjonen og et fortsatt høyt aktivitetsnivå på norsk sokkel utover 2030. Vi har en velutviklet infrastruktur og vil fortsette å realisere muligheter i Nordsjøen, sier Nylund.
– Utbyggingen betyr mer produksjon, økt verdiskapning og høyere aktivitetsnivå på Gullfaks og i hele verdikjeden som er knyttet til feltet, sier han.
Se DN spesial: Oljekrisen. Er den over?
Statoil-sjefen: - Det verste jeg har opplevd (DN+)
Oppkjøpsfond snuser på Shell-felt
Alt om oljemessen ONS 2016
Følg markedet med DN Investor
Se DNtv: (2015)
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.