North Energy har inngått en fireårig samarbeidsavtale med seismikkselskapet TGS-Nopec (TGS) for kjøp av seismiske data og tjenester, ifølge en melding onsdag.

Avtalen er en naturlig utvikling som følge av tidligere inngått samarbeidsavtale med Rex Oil & Gas (Rex) om kjøp av Virtual Drilling (VD) tjenester, opplyser selskapet.

- Avtalen gir oss tilgang til store mengder seismikk fra markedslederen i Barentshavet. TGS har store ambisjoner, ikke minst om fortsatt satsing i Barentshavet, sier administrerende direktør Erik Karlstrøm.

Får låneramme
Samarbeidet med TGS inkluderer en låneramme på opptil 200 millioner kroner til kjøp av seismikk og tjenester.

Kjøpene gjennomføres basert på Norths behov for seismikk i forbindelse med rundearbeid og liknende, ifølge meldingen.

Lånets betingelser er åtte prosent rente med forfall om fire år med avdragsfrihet i perioden, men med avdragsmulighet.

TGS kan konvertere
Lånet gir TGS en årlig konverteringsrett, men ikke en plikt, på kurs kr åtte per aksje, på lånet som har akkumulert seg i en 12-måneders periode.

I tillegg blir samarbeidet til North med Rex utvidet med en låneramme på opptil 100 millioner kroner over fire år, for kjøp av VD-tjenester, ifølge selskapet.

Renter og konverteringskurs er tilsvarende TGS-avtalen.

Posisjonerer seg for tildelinger
Størrelsen på kjøp av VD-tjenester baserer seg på Norths behov.

- Lånerammene på opptil 300 millioner kroner styrker selskapets balanse før 22. runde-tildelingene, sier Karlstrøm.

- I tillegg gir det mulighet til å fylle vårt boreprogram med flere faste brønner. Samarbeidet gir også selskapet en unik posisjon for søknader i 23. konsesjonsrunde, sier han.

Les også:
Pengene renner ut av Archer
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.