Verdiene i jernmalm-gruveselskapet Northland Resources har falt i grus på børsen etter selskapets varslede milliardsmell og kriseemisjon.

Northland planlegger å hente inn over to milliarder kroner i form av egenkapital og gjeld, og fristen for å tegne seg var tirsdag ettermiddag.

Nå utvides imidlertid tegningsperioden i den foreslåtte emisjonen i selskapet til mandag 4. februar klokken 16:30.

Det opplyses i en melding tirsdag.

Vil vite mer før de satser penger
Selskapet skriver at de over de seneste dagene har møtt investorer, og at enkelte har ønsket å gjennomføre en due diligence av selskapet før de går inn med ny egenkapital.

Bøkene kan stenge før, men selskapet vil gi markedet varsel 24 timer før om det er tilfellet. Fristen kan også bli ytterligere forlenget, heter det.

Har "plan B"
Northland Resources sier til TDN Finans at selskapet har «en plan B» i fall de ikke skulle lykkes med den foreslåtte emisjonen, men vil ikke si hva den innebærer.

Det sier IR-direktør Anders Antonsson til TDN Finans tirsdag.

- Hva er plan B?

- Det finnes naturligvis noen planer, men vi ønsker ikke å kommentere det før de bli aktuelle, sier Antonsson til TDN Finans.

Har du tips i saken? Send e-post til fredrick.ekeseth@dn.no.

Les også: Priser aksje til null

<b>Vil anmelde lekkasjen etter børskollaps</b>


<b>Gruvetopper så 2,5 mrd. fordunste</b>

<b>Tvinger småaksjonærer til å selge</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.