Oslo Børs fulgte de øvrige aksjemarkedene ned mot slutten av onsdagen, drevet av spekulasjoner om nedgradering av Frankrike og/eller at en av de franske bankene ville gå overende.

Les mer: Frankrike avviser rykter

Også lavere oljepris og en svak start i USA-børsene bidrar til at hovedindeksen faller tilbake.

Ryker om en nedgradering av Frankrike fra ratingbyrået Moody's påvirker alle verdens markeder akkurat nå, selv om Moody's har uttalt at ratingen er stabil.

Tidligere på dagen var det norske markedet solid i pluss. Oppturen kom etter at amerikanske børser steg kraftig mot slutten av handelen tirsdag. Markedet falt imidlertid først kraftig da rentebeskjeden fra den amerikanske sentralbanken ble kjent en time og tre kvarter før handelen ble avsluttet.

Ifølge Wall Street Journal var den umiddelbare reaksjonen på rentebeskjeden negativ fordi tradere var skuffet over manglende stimulitiltak. Kort tid etterpå rettet markedet oppmerksomheten mot at sentralbanken hadde diskutert "en rekke verktøy" som var "klare til å brukes om nødvendig", noe som sendte børsene i været.

Til slutt endte børsene med sin største oppgang siden 2009.

Les mer: Sluttrally på Wall Street

Oppturen fortsatte i asiatiske markeder der Tokyo steg 1,05 prosent og Hong Kong endte opp 2,4 prosent. På de andre europeiske børsene var det også bred oppgang tidligere i dag.

Oljeprisen bidro også til å løfte vårt hjemlige marked. Oljeprisen har imidlertid også snudd ned. Et fat nordsjøolje med levering i september handles til 104,57 dollar fatet.

Les mer: Oljeprisen stiger

Oljeselskapet Statoil STL faller 1,81 prosent til 113,70 kroner.

Oljeselskapet DNO var en av dagens vinnere. Aksjen steg 12,5 prosent til 4,89 kroner, omsatt for 79 millioner kroner.

Sterke tall fra Subsea 7
Undervannsentreprenøren Subsea 7 er blant selskapene som får mest oppmerksomhet på børsen etter at selskapet onsdag la frem et resultat som overgikk analytikernes forventninger. Selskapet rapporterte driftsinntekter på 1.335 millioner kroner mot ventet 1.290 millioner kroner. Driftsresultat kom inn på 210 millioner kroner mot ventet 161 millioner kroner.

”Rapporten demonstrerer de sterke fundamentale forholdene i sektoren og på denne basis bør man fortsette å eie aksjen. Vi ser en økende risiko for svakere global vekst, men i et scenario med bare svak vekst og ikke resesjon burde oljeservice, og Subsea 7 spesielt, gjøre det bra”, skriver Handelsbanken Capital Markets i en oppdatering. Meglerhuset venter at Subsea 7-aksjen vil gjøre det bedre enn sektoren i dag i lys av rapporten.

Subsea 7-aksjen har vært svært tynget av uroen i markedet og har falt nærmere 30 prosent de seneste par ukene.

Tirsdag steg aksjen 3,2 prosent etter å ha falt i åtte dager på rad.

Subsea 7 endte opp 2,3 prosent til 114,40 kroner, omsatt for 611 millioner kroner som dagens tredje mest omsatte aksje.

Også Yara hadde en god dag, aksjen steg 0,3 prosent til 244 kroner, omsatt for 963 millioner kroner.

DnB Nor Markets snur
DnB Nor Markets har oppgradert sin anbefaling på aksjemarkedet fra nøytral til positiv, og reverserer dermed nedgraderingen de gjorde 12. juli.

Nedgraderingen i juli kom som følge av usikkerhet knyttet til risk/reward i aksjemarkedet og en rask stigning i italienske og spanske renter.

"EU har siden da utviklet mellomlange tiltak som kan håndtere situasjonen, særlig ESFS som kan kjøpe statsobligasjoner i andrehåndsmarkedet så snart som ratifiseringsprosessen er fullført i slutten av september. I tillegg har de to landene, og da særlig Italia, sikret ytterligere finanspolitiske tiltak for å opprettholde bærekraft", heter det.

Videre viser meglerhuset til at amerikanske renter forblir svært lave.

"Mens veksten i USA kan bli lavere enn hva vi håpet, vil dette hjelpe den amerikanske økonomien ut fra et dobbel-dipp scenario", heter det.

Hovedindeksen på Oslo Børs falt 1,08 prosent til 344,28 poeng, og det ble omsatt aksjer og egenkapitalbevis for 7,4 milliarder kroner.

Les også:

Slik sparer du når det er uro i økonomien

Asia henger seg på USA-rallyet

Sluttrally på Wall Street

Oljeprisen stiger

Råd til fondskunder: Selg nå

Ellevilt tap for norske valutaspekulanter (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.