Frankrikes president Nicolas Sarkozy og Tysklands forbundskansler Angela Merkel vil møtes i Cannes onsdag for å diskutere situasjonen sammen med representanter for EU, Det internasjonale pengefondet og Hellas.

Det melder The Guardian på sine nettsider tirsdag. Ifølge meldingen ble de to enige om møtet på telefon.

Agendaen vil være "full implementering" av avtalen som ble inngått i forrige uke, noe The Guardian bemerker ikke inkluderer noen gresk folkeavstemning.

G20-møtet holdes i Cannes, og begynner torsdag morgen.

Planen, som er lagt for å hjelpe Hellas og stanse en større gjeldskrise, er «mer nødvendig enn noensinne i dag», sier de to statslederne i en felles uttalelse kunngjort både i Berlin og Paris, ifølge Bloomberg.com.

Krisesamtaler i Hellas
Den greske regjeringen holder krisesamtaler tirsdag kveld, men har tro på å gå seirende ut av tillitsvotumet i nasjonalforsamlingen fredag, ifølge en regjeringstalsmann.

– Vi tror regjeringen nok en gang vil få tillit til å kunne fortsette å gjennomføre sine planer, sier talsmann Angelos Tolkas om fredagens votering, ifølge NTB.

Samtidig hadde statsminister Giorgos Papandreou samlet regjeringen til krisesamtaler tirsdag kveld. Møtet skyldes Papandreous varslede folkeavstemning om EUs økonomiske redningsplan for Hellas. Det overraskende utspillet har fått både partifeller, opposisjonen og europeiske ledere til å reagere, og det kan ende i regjeringskrise.

Papandreou mister støttespillere
Det var store svingninger også i rentemarkedet tirsdag, etter at Hellas' statsminister Georgios Papandreou sjokkerte alle med å kunngjøre at det skal holdes en folkeavstemming i Hellas for å godkjenne den seneste krisepakken.

Innføringen av ny usikkerhet og nok et hinder skapte ny frykt for Europa, med aksjekursfall og eurosvekkelse.

To av Papandreous partikolleger flyktet fra partiet tirsdag, mens seks andre ba ham gå av. Han vil etter dette ha støtte fra 151 av representantene av det greske parlamentets totalt 300 medlemmer.

- Hvis Hellas fortsetter med Papandreou og folkeavstemmingen, vil vi ende opp i mislighold, og det vil drive oss til drakmen, sier Hellas' tidligere finansminister Stefanos Manos til irske RTE tirsdag, ifølge Bloomberg News.

- Papandreous regjering strider mot logikk. Den burde ha falt for lenge siden, gitt den økonomiske situasjonen i Hellas. Grunnen til at den ikke har det, er at grekerne selv ikke er sikre på om det er noe bedre alternativ til disse dystre kuttene, sier Niall Ferguson ved Harvard til Bloomberg News.

- Alt er på hold
Det var markert renteoppgang for greske statsobligasjoner, både i den korte og lange enden, der renten på den tiårige statsobligasjonen steg rundt 60 punkter, det samme som 0,6 prosentpoeng, mens de kortere greske rentene var opp mer enn 200 punkter, det samme som to prosentpoeng.

Det var også markert oppgang i italienske og irske renter, mens renten på tyske og franske statspapirer, og andre "tryggere" økonomier", falt.

Også amerikanske renter falt, og SEI Investments-forvalter Sean Simko sier til WSJ at usikkerheten er på vei inn igjen i markedet, og at man flytter tilbake mot kvalitet, som nå er amerikanske statsobligasjoner.

- Alt er på hold, i hvert fall så lenge resten av Europa er forberedt på å vente til folkeavstemmingen i januar for at Hellas skal stemme over en avtale som allerede er nådd. Dette ser ut til å være et tillitsbrudd, og truer hele eurosonen, sier strateg Richard Gilhooly i TD Securities, som mener dette har størst konsekvenser for italienske statsobligasjoner.

Les også:

<b>- Det vil være usikkerhet i mange måneder</b>

<b>Hellas og Italia skaper mer frykt</b>

<b>- Jeg er ikke stor optimist med tanke på at euroen består som i dag</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.