Terrorgruppen som har tatt et ukjent antall personer som gisler på Statoils gassanlegg i Algerie, deriblant 9 nordmenn, skal ha fremmet et krav.

Ifølge nyhetsbyrået AFP skal en arbeider på gassanlegget ha opplyst at terrorgruppen krever 100 islamister som er fengslet i Algerie, løslatt. Dette i bytte mot løslatelse av gislene ved anlegget.

- Slo tilbake angrep
Samtidig kommer meldinger om at den algeriske hæren skal ha forsøkt å ta seg inn på anlegget, uten å lykkes.

Islamistene som angrep anlegget onsdag morgen, skal være tungt bevæpnet, og stanset et forsøk på å ta seg inn på anlegget fra den algeriske hæren, ifølge det mauritanske nyhetsbyrået ANI som NTB siterer.

Islamistene hevder å ha 41 utenlandske gisler fanget på anlegget, men dette tallet er usikkert.

En kilde i den al-Qaida-tilknyttede gruppen som har tatt på seg ansvaret for angrepet, skal ifølge ANI ha uttalt at det ble utvekslet skudd mellom dem og Algeriske soldater. Soldatene ble til slutt tvunget til å trekke seg tilbake.

Kilden til AFP opplyser at islamistene krever at de 100 islamistiske fangene blir bragt til Nord-Mali, der Frankrike for få dager gikk inn i en militæraksjon mot islamistene der.

Sjefen i det franske kantine-selskapet CIS Catering, Regis Arnoux, sier i et intervju med den franske nettavisen Journal du Dimanche at han er bekymret for deres ansatte og de andre ved anlegget.

- Situasjonen er veldig bekymringsfull. Den algeriske hæren har omringet basen, helikoptre flyr over. Vi frykter det verste, det står mange liv på spill.

Følg saken: Siste om gisselsituasjonen i Algerie (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.