I nærmere to år har de tre gründerne Arne Smedal, Kåre Syvertsen og Jan Erik Tveteraas i selskapet Sevan Marine jobbet med sin svært spesielle egendesignete flytende produksjonsinnretning, SSP, skriver Dagens Næringsliv.

Nær kontrakt
Konseptet de har utviklet er en sirkellignende plattform. Tanken er at innretningen blir billigere, mer stabil og har større lagringskapasitet av olje og høyere evne til dekkslast enn dagens flytende produksjonsskipsløsninger. Selskapet har bestilt en ny flytende produksjonsinnretning ved et kinesisk skipsverft.

– Vi er svært nær en avtale om kontrakt nå, sier administrerende direktør Jan Erik Tveteraas.

Milliongevinster
For å finansiere innretningen som er kostnadsberegnet til 231 millioner kroner, er selskapet i ferd med å hente inn nærmere 175 millioner kroner i ny egenkapital til selskapet. Resten av investeringen skal gjeldsfinansieres.

– Vi har engasjert Enskilda Securities og Pareto Securities. Mellom 22 og 25 millioner dollar skal hentes inn i ny egenkapital i selskapet, sier Tveteraas.

Emisjonen skal gjennomføres som en bookbuilding-prosess. Emisjonskursen på mellom 4,50 kroner og 5,50 kroner betyr at gründerne er blitt mangemillionærer på sin satsing.

De tre kontrollerte før emisjonen rundt 48 prosent av aksjene. 30 prosent gjennom det felles selskapet Vela, mens Smedal eier 15 prosent alene. Aksjeposten til Vela prises gjennom emisjonen til rundt 37,5 millioner kroner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.