Informasjonen som førte til Svein Aasers brå avgang som styreleder i Telenor var ikke delt med Økokrim tidligere.
Det bekrefter førstestatsadvokat Marianne Djupesland overfor DN.
Fredag i forrige uke fikk Djupesland videresendt fra næringsminister Monica Mæland et et fire siders langt brev. Brevet inneholdt det Telenor mener er nye opplysninger i Vimpelcom-saken.
Til Aftenposten søndag kveld uttalte Sigve Brekke:
- Dette er ikke ny informasjon for myndighetene. Økokrim har visst dette. Dette er informasjon som Telenor har delt med dem for lengst.
Dette avviser Djupesland og Økokrim bestemt.
- Ikke riktig
- Det er ikke riktig at informasjonen som er videreformidlet til næringsministeren er opplysninger som Telenor har delt med Økokrim for lengst, sier Marianne Djupesland.
Djupesland viser til at Økokrim i 2014 bisto amerikanske og sveitsiske myndigheter med vitneavhør og å hente ut dokumenter fra Telenor.
- Informasjonen som ble formidlet til ministeren nå, i alle fall sentrale deler av den, inngikk ikke i forsendelsen den gangen, sier Djupesland.
Hun vil ikke kommentere hva de nye opplysninger går i, eller hva Økokrim har foretatt seg som følge av dem.
Informasjonen indikerte etter det DN kjenner til at Telenor-topper har visst mer enn Telenor tidligere har gitt uttrykk for om betenkeligheter knyttet til Vimpelcoms aktiviteter i diktaturet Usbekistan.
Monica Mæland uttalte fredag, blant annet i Dagsnytt 18, at hun fikk inntrykk av at Økokrim satt på disse opplysningene fra før.
- Telenor har ikke delt disse opplysningene med Økokrim, fastholder Djupesland.
Har gitt det Økokrim har bedt om
Telenors informasjonsavdeling skriver følgende i en epost til DN:
«Telenor kan ikke kommentere på hva Økokrim har sagt til DN. Det vi kan si er at Telenor som vitne i Vimpelcom saken har utlevert all informasjon vi har fått pålegg om til Økokrim. I tillegg har personer i Telenorsystemet avgitt vitneforklaringer til etterforskende myndigheter.»
Søndag fortalte Sigve Brekke at selskapet vil hyre eksterne advokater for å gå selskapets Vimpelcom-investering etter i sømmene.
- Jeg vil at alle steiner skal snus, sa Brekke til NRK.
Brekke sa også til NRK at informasjonen skal ha vært kjent hos de etterforskende myndighetne både i Norge og USA, men ikke hos den norske regjeringen.
Stortingets kontroll- og konstitusjonskomite har også fått viderbragt de nye opplysningene i Vimpelcom-saken. Komiteen skal diskutere saken i et møte tirsdag, og flere medlemmer har tatt til orde for en ny høring om saken.
Les også:
Bevisst eller ubevisst dumskap?
Kolberg: – Telenor-saken er meget alvorlig
Se DNtv: En øvelse trener hele kroppen
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.