Spenningen stiger før søndagens oljemøte i Qatars hovedstad Doha.
Torsdag uttalte Saudi-Arabias mektige kronprins at landet ikke vil fryse produksjonen med mindre Iran gjør det samme, skriver Bloomberg News lørdag.
- Hvis ikke alle de store oljeprodusentene fryser produksjonen, gjør heller ikke vi det, sa Mohammed bin Salman (30), ifølge nyhetstjenesten.
Dermed kan en avtale om produksjonsfrys henge i en tynn tråd.
Fredag ble det klart at Irans oljeminister dropper Doha-møtet. Dette sendte oljeprisen rett ned, med nesten to dollar fatet til 42,35 dollar fatet.
Iran har store ambisjoner om å øke produksjonen etter at sanksjonene mot landet ble opphevet i kjølvannet av atomavtalen.
Ubekreftede rykter
Oljeanalytiker Thina Saltvedt i Nordea Markets advarer om et mulig prisfall.
- Hvis en avtale ikke kommer på plass, kan oljeprisen falle med fem dollar fatet eller mer, skriver Saltvedt i en fersk oppdatering.
Møtet i Doha holdes utenfor den etablerte Opec-strukturen, og samler ovet et dusin store oljeprodusenter. Landene skal forhandle om en avtale om å fryse oljeproduksjonen på januar-nivået.
Det er verdens to største produsenter, Russland og Saudi-Arabia, som særlig har ønsket å møtes.
Tidligere denne uken kom det meldinger om at de to landene var blitt enige om å fryse oljeproduksjonen. Dette løftet oljeprisen, men ryktene er ikke blitt bekreftet.
- Les også:
«Optimismen stiger»
Lørdag noteres Nordsjøoljen (Brent 1. posisjon) til rundt 43 dollar fatet.
Oljeanalytiker Saltvedt understreker at «optimismen stiger» i forkant av møtet. Meglerhuset forventer selv at en avtale kommer på plass, uten at Iran er med.
- Da forventer vi å se en oppsving i prisene på kort sikt, skriver Saltvedt.
Samtidig er det kun Iran og Saudi-Arabia som kan øke produksjonen betydelig fra januar-nivået, påpeker oljeanalytikeren. Dette fordi de andre landene allerede produserte for fullt.
- Den viktigste effekten av en avtale vil sannsynligvis være at fallet i amerikansk produksjon ikke vil kompenseres med økt Opec-produksjon på toppen av at Iran er tilbake i markedet, skriver Saltvedt.
Norge deltar ikke
Oljeprisen har steget fra årsbunnen i januar på 27 dollar fatet.
- Vi forventer uansett ikke priser under dette nivået, ettersom skifteroljeproduksjonen i USA har vist tegn til fall, skriver Saltevdt.
Norge har fått invitasjon til møtet, men stiller ikke.
Heller ikke USA, Canada, Kina og Brasil - som alle er blant verdens største oljeprodusenter - deltar på møtet.
Les også:
Fått med deg denne?