Det bekrefter nestleder Trond Grande i Statens pensjonsfond utland under en pressekonferanse til DN.
- Vi skal åpne kontorer i Tokyo i høst og er på plass i Singapore, sier han.
Foreløpig teller de ansatte fire, hvorav tre er japanere. I Singapore er 1-2 ansatte lokale, ifølge Grande.
Når oljefondet skal foreta sine første investeringer i asiatiske eiendommer, avhenger av hva fondet finner interessant.
- Det arbeides med å få på plass de første investeringene i Asia, uttalte nestlederen.
Uvisst tempo
Hvor og hvor raskt de neste planlagte eiendomsinvesteringene vil finne sted, er ifølge Grande vanskelig å si.
- Jeg kan ikke si hvor vi skal forta flere investeringer. Vi ligger på den planlagte takten i år.
Onsdag publiserte Statens pensjonsfond utland rapporten for andre kvartal. Den viser at fondets investeringer i eiendom utgjorde 2,7 prosent av fondet ved utgangen av andre kvartal.
Disse fikk en samlet avkastning på 2,0 prosent.
I løpet av andre kvartal sikret også Oljefondet seg flere nye eiendommer, blant annet en portefølje med over 300 logistikkeiendommer i USA. Overtakelsen fant sted i mai, og fondet betalte 2,3 milliarder dollar for en andel på 45 prosent.
Dette er fondets hittil største enkeltinvestering innen eiendom, heter det i rapporten.
Planlagt i fjor
Planene om å investere i eiendom også utenfor USA og Europa, ble fremlagt av Oljefondets eiendomssjef Karsten Kallevig i fjor. Da var strategien å investere i opptil 15 byer.
Hittil har Oljefondet investert over 180 milliarder kroner i eiendom siden 2010. Det første kjøpet var i den populære handlegaten Regent Street i London.
- Jobben vår er å skape en global, diversifisert portefølje. Det er totalt fem til syv byer i Asia der eiendom er stort, og det blir sannsynligvis to av disse byene, sa Kallevig til DN i oktober.
I 2010 fikk Oljefondet lov til å gå inn i eiendomshandel, og i 2013 ble mandatet utvidet slik at fondet kan investere i eiendom utenfor Europa.
Tidligere i år satt Finansdepartementet ned en egen en ekspertgruppe som skal utrede eiendoms- og infrastrukturinvesteringer. Denne ledes av professor Stijn Van Nieuwerburgh ved New York University.
- Vi ser hele tiden på hvordan endringer i investeringsstrategien kan bedre avkastningen av fondet innenfor fortsatt moderat risiko, uttalte finansminister Siv Jensen (Frp) til DN i april.
Les også: Oljefondet tapte 73 milliarder i andre kvartal
Derfor unngår Norge dobbeltsmellen
I denne byen står annethvert hotellrom tomt
Se også:
- Det er den store skrekken for Norge:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.