I dag har oljeministrene fra Opecs 12 medlemssland vært samlet i Wien for å diskutere mottiltak etter at oljeprisen har falt over 30 prosent siden toppen på 115 dollar juni.

Etter et fem timer langt møte er det klart at Opec har besluttet å holde produksjonskvoten uendret på 30 millioner fat per dag, sier en Opec-delegat til Bloomberg News torsdag, ifølge TDN Finans.

Prisfallet skyldes endringer på både tilbuds- og etterspørselssiden etter olje, og har skapt spenninger mellom OPEC og andre oljeproduserende land.

- Som jeg har sagt tidligere, blir det ikke noe kutt, sier Saudi-Arabias oljeminister Ali Ibrahim Naimi, ifølge TDN Finans.

Han sier også at beslutningen er "svært gledelig". Kuwait oljeminister er også fornøyd med beslutningen, ifølge TDN Finans, som siterer Bloomberg News.

Etter nyheten falt prisen på nordsjøolje umiddelbart under 75 dollar fatet, det laveste nivået på fire år, men hentet seg deretter noe inn.

Dagens møte var det 166. i rekken siden OPEC ble stiftet 14. september 1960.

LES MER: Full forvirring før Opec-møte

Forhåndsskepsis

På forhånd var flere analytikere skeptiske til Opecs handlekraft.

- Det mer sannsynlige utfallet er en avtale om å redusere produksjonen til kvotenivået på 30 millioner fat per dag. Gitt det gjeldende overskuddet i markedet, som antas å være på rundt 2 millioner fat per dag, vil dette kunne være for lite, uttalte sjefstrateg Ric Spooner i CMC Markets til nyhetstjenesten Bloomberg News.

Han mente at det må sterkere lut til for å stanse den negative utviklingen i oljeprisen - som har falt mer enn 30 prosent siden midten av juni.

Onsdag falt prisen til laveste nivå på fire år, en utvikling som fortsatte også torsdag morgen - hovedsakelig som følge av forventninger om at Opec ville avstå fra produksjonskutt på ministermøtet, ifølge TDN Finans.

Saken oppdateres

LES MER:

Slik kan produksjonen kuttes - uten at Opec rører oljekvoten

Signal om at Opec ikke gjør noe

  - Jeg er sikker på at Opec vil komme med et signal

- Markedet ser etter et påskudd til å komme seg ut  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.