Oljeprisene har fredag morgen mistet rundt halvparten av torsdagens økning på rundt én dollar pr fat.
Prisen på nordsjøolje er rundt 30 cent lavere enn den var da Oslo Børs stengte torsdag.
Produksjon
De rivaliserende Opec-medlemmene Saudi-Arabia og Iran møttes torsdag for andre dag på rad, før hele oljekartellet møtes i Algier i neste uke, for å drøfte tiltak for å stabilisere oljemarkedet, skriver Bloomberg News.
Iraks oljeminister Falah Amri sa torsdag at tiden er inne for en avtale, og at oljeprisene neppe vil overstige 50 dollar pr fat, med mindre Opec enes om å redusere produksjonen.
Av 23 analytikere er det kun to som tror at det er sannsynlig med en avtale om å begrense produksjonen, ifølge Bloomberg.
-Oppsiden for oljeprisen er ganske begrenset. De seneste måneders priskorridor kan ventes å holde seg. Det er fortsatt et tilbudsoverskudd i markedet. Hvis det blir en avtale, vil det trolig bli en symbolsk en, hvor landene fastsetter et produksjonstak nær øvre yttergrense av produksjonskapasiteten, sier Ric Spooner, sjefanalytiker i CMC Markets i Sydney, til nyhetstjenesten.
Prisene
Differansen mellom kontrakter i Brent og WTI er det seneste døgnet redusert med 5 cent, slik at Brent-premien fredag morgen er på 1,44 dollar pr fat for kontrakter med samme forfallsmåned.
WTI 1. posisjon, som er november-kontrakten, handles fredag morgen for 45,81 dollar pr fat, ned 51 cent fra foregående handelsdag, da kontrakten steg 98 cent til 46,32 dollar pr fat.
WTI-kontrakten lå på 46,28 dollar pr fat da Oslo Børs stengte torsdag.
Brent 1. posisjon, som er november-kontrakten, omsettes for 47,25 dollar pr fat fredag morgen, ned 40 cent fra foregående handelsdag, da kontrakten steg 91 cent til 47,74 dollar pr fat.
Brent-kontrakten lå på 47,56 dollar pr fat da Oslo Børs stengte torsdag.
Prisen på Brent spot for umiddelbar levering er i morgentimene 18 cent lavere enn onsdag, da prisen sluttet opp 40 cent til 47,44 dollar fatet.
Følg markedene med DN Investor
Hør DN-podcast om maktens språk: Er Trump og Brexit et tegn på at makten snakker over hodet på folk? Hvorfor vender folk seg fra ekspertene og heller hører på frisører enn ministre? DNs politiske redaktør Kjetil B. Alstadheim diskuterer maktens språk med Marte Gerhardsen og Lars-Erik Grønntun.
Får du ikke opp spilleren? Prøv her eller her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.