De amerikanske futureindeksene steg etter at investeringsbanken Lehman Brothers Holdings meldte om en inntjening for tredje kvartal som overgikk analytikernes estimater. Markedet ventes være avventende før kveldens rentebeslutning.

- Jeg tror at markedet vil være lite endret når vi nærmer oss rentebeslutningen klokken 14:15 (lokal tid), sier sjeføkonom Peter Cardillo i Avalon Partners til MarketWatch.

Aksjekursene holdt seg imidlertid ikke helt rolig fra start, men steg rundt 0,4 prosent de første minuttene, for så å falle tilbake noe til mellom 0,2 og 0,4 prosents stigning.

I går var det heller dårlige vibber på børsen, sammenlignet med i dag:

Les sakene:
Lummer stemning før rentemøtet
Alle venter på Ben

Minus 0,25 eller 0,5?
Aktørene i rente- og valutamarkedene er avventende til Federal Reserves rentemøte i kveld. Det er usikkerhet om sentralbanken kutter med 25 eller 50 punkter.

Ifølge en undersøkelse Bloomberg News har foretatt blant 134 økonomer ventes Federal Reserve å kutte renten på dagens rentemøte, for første gang på fire år. 23 av de spurte i undersøkelsen tror renten kuttes med 50 punkter, fra dagens nivå på 5,25 prosent.

Bedre enn fryktet
Lehman, den største garantisten for boliglånobligasjoner i USA, steg i førbørshandelen etter at inntekter fra aksjehandel kompenserte for noe av tapet for boliglån i suprimemarkedet.

Lehmans inntjening og PPI-tallene, som viste at prisene betalt til amerikanske produsenter har hatt det største fallet på syv måneder, kan dempe bekymringer om at den amerikanske økonomien er på vei inn i en nedgangskonjunktur.

Lehman er den første av de fem største investeringsbankene i USA til å legge frem resultatet for tredje kvartal. Morgan Stanley legger frem resultatet i morgen, etterfulgt av Goldman Sachs Group og Bear Steans 20. september. Merril Lynch legger frem sitt resultat i neste måned.

Prisfall
En rapport fra de amerikanske statistikkmyndighetene viste at produsentprisene falt med 1,4 prosent i august, mens det var ventet et fall på 0,3 prosent. Ifølge The Wall Street Journal vil ikke tallene endre det dominerende synet i markedet om at Federal Reserve vil kutte renten for å motvirke tegn på en svakere økonomisk vekst og uroen i bolig- og kredittmarkedet.

Adobe Systems steg i førbørshandelen etter at selskapet meldte at inntjeningen hadde mer enn doblet seg i kvartalet. Salget steg med 41 prosent til 851,7 millioner dollar i perioden, og overgikk analytikernes estimater på 789,8 millioner dollar.

God start på Wall Street i dag - kursene etter en drøy halvtimes handel: