– Jeg mener det vil være lurt av banken å gi sann informasjon og fortelle alt om engasjementet de har hatt. Skulle det dukke opp nye opplysninger som de ikke har gitt med en gang, så vil de komme fram på et tidspunkt, sier Solberg til TV 2.
Hun sier historien viser at å holde tilbake informasjon, straffer seg.
– Vi vet av alle gamle saker at hvis man ikke forteller alt med en gang, så blir sakene mye vanskeligere for både selskapet og for ledelsen, sier hun.
I 2014 stilte næringsminister Monica Mæland DNB spørsmål om de hadde befatning med skatteparadiser, men svaret hun fikk den gang, var «nei».
– Jeg synes banken skal få muligheten til å svare, og så skal vi vurdere svarene som kommer. Men det er klart at de har hatt en mulighet i 2014 til å legge kortene mer på bordet om hva som har skjedd før, sier Erna Solberg.
Hos DNB lover informasjonsdirektør Even Westerveld at Solberg skal få vite alt.
– Vi er i gang med en undersøkelse for å få alle fakta på bordet i denne saken, og vil komme tilbake til svarene på dette når redegjørelsen er ferdig, sier Westerveld i en kommentar til NTB.
– Svaret vi ga Nærings- og fiskeridepartementet i 2014 viser at informasjon om opprettelsen av cirka 40 selskaper på Seychellene fra DNB Luxembourg i 2006-2010 ikke hadde kommet opp på det tidspunktet, legger han til.
Les også: Bekymring i kontrollkomiteen over DNB-avsløringer
Sverige om Nordea: - Skattefuskhjelp er uakseptabelt
SVT: Nordea lånte milliarder til kasakhstansk oligark
Island våkner til full forvirring
Se DNtv:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.