I 1975 etablerte 21 år gamle Paul Allen selskapet Microsoft med den to år yngre kameraten Bill Gates. Selskapet lanserte et operativsystem for pcer kalt MS-DOS i 1981, men allerede to år senre måtte Allen trekke seg fra Microsoft etter å ha blitt diagnosert med Hodgkin's disease. Han bekjempet kreftsykdommen, men kom aldri tilbake til Microsoft.

Istedet for å vie livet til å utvikle mer programvare, valgte Allen å gå sin egen vei, mens hans 138 millioner Microsoft-aksjer stadig vokste og gjorde Allen til en av planetens rikeste menn.

Ga bort 1 milliard dollar
Han har totalt gitt bort én milliard dollar til veldedige organisasjoner innen helse og forskning og teknologi. Allen finansierte også SpaceShipOne som var det første privateide romskipet som klarte å nå verdensrommet.

Selv om Allen investerer i en rekke forskjellige bransjer, er det hvordan han vier privatlivet sitt som oppnår mest oppmerksomhet.

(Artikkelen fortsetter under bildet) Paul Allen bygget i 2003 en av verdens største privateide yachter, den 416 fot lange Octopus. Akter befinner det seg en 63 fots yacht som kan brukes som landgangsfartøy, det er to helikoptere ombord, undervannsbåt, kino, musikkstudio og diverse sideskott med vannscootere og andre leker.

På yachten arrangerer Allen årlig enorme fester det går gjetord om. Allen har som tradisjon å invitere til fest på yachten under filmfestivalen i Cannes der hundrevis av a-kjendiser kjemper om å bli invitert.

Allen eier også yachten Tatoosh som er 301 fot og nå den 26. største superyachten i verden.

Allen er veldig sportsinteressert og eier i dag basketballaget Portland Trailblazers og det amerikanske fotballaget Seattle Seahawks. Allen har også en fotballklubb Seattle Sounders FC i Major League Soccer.

Hendrix' gitar
Allen har også satset 250 millioner dollar på et interaktivt rock & roll-museum som søsteren er sjef. I den forbindelse har han de siste årene kjøpt en rekke Jimi Hendrix-ting og Allen er i dag blant annet eier av gitaren Hendrix spilte på på Woodstock.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

  Allen er stor Star Trek-fan og har også betalt regningen for et eget science fiction-museum og han er en pasjonert samler av sjeldne krigsfly.

Hans støtte til har bidratt til at han har fått sin egen art oppkalt etter seg. En flue man kun finner i skogene i Costa Rica heter Eristalis alleni eller Paul Allen's flower fly.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.