1.Hvorfor skal du gå Birkebeineren?
Fint og utfordrende renn. Et treningsmål som gir motivasjon til å holde formen, er inne i stimen og går for 15. gang i år.
2.Hvor viktig er det å klare merket?
Det er alltid en stor tilfredsstillelse å klare merket. Du går først og fremst mot deg selv i Birken, da er merket et mål på at du er en habil skiløper.
3.Hva gjør du kvelden før rennet?
Spiser en god middag med mye ris eller pasta. Gjør klar utstyr, pakker sekk og tar en siste finish på skiene. Tar en pils og et glass rødvin før sengetid.
4.Hva er det verste som kan skje?
Sludd/ våt nysnø om morgenen på renndagen.
5.Hva er ditt beste/verste birkebeinerminne?
Beste: Da jeg klarte merket første gangen i 1994, og da jeg gikk på ca 3.28 på strålende føre (blå ekstra) for noen år siden.
Verste: Våt nysnø i 2004 med kladding osv, elendige spor og marginalt tidsforskjell til merkekravet.
6. Hvor lang tid regner du med å bruke over fjellet?
3.45 min. +/- 5 min ved normalt føre. Hvis det er slike forhold som jeg hørte det var i fjor håper jeg det er mulig å gå på ca 3.30 for meg.
7. Noen tips til Birkebeiner-debutantene?
Ikke stress siste uken med skippertakstrening, men sørg for en til to korte økter med litt puls og deretter mye hvile og normal søvn. Spis godt med karbohydrater (brød/pasta/ ris)til hvert måltid f.o.m. onsdag og spis en skikkelig god frokost renndagen. Drikk litt mer enn vanlig fredag og gjerne vann med kullsyre. Drikk så mye du klarer å få inn på hver mat/drikkestasjon. Spis også en energisjokolade eller to underveis. Og ikke minst; hold hodet kaldt også med startnummer på brystet, finn rytme og tenk teknikk, prøv å tenke positivt når nedturene kommer for de pleier alltid å komme, særlig på vei opp Midtfjellet.
Les også: Se bilder:eksklusive skiklubben «Overtoppen»
Overtoppen
Overtoppen