PhotoCure og GE Healthcare har inngått en lisensavtale for Hexvix for optisk bildediagnostikk for diagnose av blærekreft i markedene utenfor USA og Norden. GE Healthcare får også eksklusiv opsjon på markedsføring og salg i USA.

Det opplyses i en børsmelding mandag.

28 millioner euro
Avtalen innebærer at GE Healthcare betaler 28 millioner euro til PhotoCure som er knyttet til blant annet markedsføringsgodkjennelser i avtalens løpetid.

Syv millioner euro utbetales ved signering.

Kan bli mer
- I tillegg kommer inntekter fra royalties som totalt sett over tid vil beløpe seg til en verdi over de 28 millioner euro knyttet til blant annet markedsføringsgodkjennelser, sier administrerende direktør Kjetil Hestdal i PhotoCure til TDN Finans.

PhotoCure får ansvaret for produksjonen av Hexvix samt markedsføring i de nordiske landene.

GE Healthcare er ledende innen utvikling av innovative diagnostiske metoder. Selskapet er verdsatt til 15 milliarder dollar og har mer enn 43.000 ansatte i mer enn 100 land.

PhotoCure-aksjen stiger i underkant av 15 prosent.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.