Et omstillingsprogram med 203 tiltak skulle rette opp i en rekke feil i politiet etter 22. juli. Men til slutt stoppet Politidirektoratet å telle tiltakene og la ned programmet.

I kjølvannet av kritikken fra 22. juli-kommisjonen satte Politidirektoratet i gang det såkalte endringsprogrammet, med 203 tiltak. Ifølge Bergens Tidende ble programmet formelt lagt ned ved årsskiftet, men det videre arbeidet med tiltakene blir fulgt opp i de enkelte avdelingene i direktoratet.

– Vi så at vi hadde kommet såpass langt at vi måtte begynne å styre dette annerledes. Det begynte å bli dysfunksjonelt å følge opp rapportene på denne måten. Vi stoppet å monitorere tiltakene, og monitorerer effekten i stedet, sier avdelingsdirektør Frede Hermansen i Politidirektoratet.

Hovedverneombud Audun Buseth mener prosessen har stoppet opp.

– Det er gjort mye godt arbeid i endringsprogrammet som det i liten grad har kommet noe ut av. Mitt inntrykk er at momentet er borte og at det er liten fremdrift, sier han.

Frede Hermansen er ikke enig i at oppfølgingen etter 22. juli har stoppet opp. Mye av omstillingen vil skje i forbindelse med politireformen som innføres neste år, sier han.

 

Les også: Når fornuft trumfer følelser

Tror 100 dollar fatet er mulig

Så partneren selge idéen og hoppe av til en godt betalt jobb

 

Se også: (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Hvordan lykkes som gründer?

Hvordan lykkes som gründer?
Her er gasellenes beste tips.
01:10
Publisert: