Så er det formelt.
Natt til fredag tok Donald Trump imot nominasjonen som republikanernes presidentkandidat.
I takketalen lovet den tidligere realitystjernen å gjenopprette lov, orden og gammel storhet etter år med forfall og tilbakegang i USA.
– Jeg er deres stemme. Bare jeg kan fikse dette, sa 70-åringen.
Partifellene eksploderte i jubel mens konfetti og 120.000 ballonger regnet over landsmøtesalen i Cleveland. Men gledesscenene glimret ved sitt fravær andre steder.
På østsiden av byen, hvor mange av byens sorte innbyggere bor, skjærer Lashonda Brandon grimaser når navnet bringes på bane.
– Jeg vil aldri stemme på Trump. Aldri, aldri, aldri! Trump suger, sier den sorte kvinnen.
Hun er ikke alene. Null prosent av afroamerikanske velgere i nøkkelstatene Ohio og Pennsylvania støtter Trump i den siste meningsmålingen utført for WSJ/NBC. Rundt 90 prosent vil heller ha hovedmotstanderen Hillary Clinton.
«Fargede skyr ham»
– Trump har statistikken mot seg. Han forsøker å appellere til bredere lag av folket, men spørsmålet er om det finnes nok hvite velgere. Fargede skyr ham, sier professor David Lublin ved American University.
Nesten hver tredje velger i årets presidentvalg er farget, ifølge Pew Research. Det gjør dem viktigere enn noen gang.
Dette er Trumps akilleshæl, ifølge ekspertene. Selv partiets fremste tallknusere spør om det er mulig å hente hjem seieren med så mange velgere mot seg.
– Jeg sier ikke at det er umulig, men han må forsøke å tiltrekke seg flere sorte og latinamerikanske velgere, sier Jeff Roe.
Han var valgkampsjef for Ted Cruz, som ble nummer to i nominasjonskampen, og viden kjent for sine datadrevne velgeranalyser.
– Jeg tror Trump kan gjøre det bedre blant sorte enn Mitt Romney i 2012. Han har en god mulighet også blant latinamerikanske velgere, sier Roe.
Kriserapport etter 2012
Romney tapte med 3,9 prosentpoeng til president Barack Obama for fire år siden. Partiet laget en omfattende rapport om hva som gikk galt.
Et av hovedfunnene var behov for en mildere tone og større oppslutning blant sorte, latinamerikanere, asiater, kvinner og homofile velgere.
Trump beveger seg i stikk motsatt retning, mener den sorte alenemoren Alexandria Jones.
– Trump er «too much». Det han sier om innvandrere, er fornærmende. Vi opplever rasisme hver eneste dag. Igår ble jeg kalt n-ordet. Det siste jeg trenger, er å høre det fra presidenten vår, sier Jones.
I talen lovet Trump å stenge grensene slik at ulovlige innvandrere ikke lenger kan «streife fritt» og true lovlydige amerikanere.
– Ingen flere barn skal ofres på de åpne grensenes alter, sa Trump.
Flere ganger ble han avbrutt av taktfaste rop fra salen: «USA! USA! USA!» og «Bygg muren! Bygg muren!».
«Clinton er en nikkedukke»
Problemet, slik Trump ser det, er fattigdom og vold hjemme og krig og ødeleggelse ute. Kriminalitet, terrorisme og lovløshet truer USA.
Skylden for elendigheten får president Barack Obama og hans tidligere utenriksminister Hillary Clinton. Hun velges til demokratenes presidentkandidat i neste uke.
– Dette er arven etter Hillary Clinton: død, ødeleggelse og svakhet, sa Trump.
– Amerika er langt mindre trygt og verden et mindre stabilt sted enn før Obama gjorde Hillary Clinton ansvarlig for USAs utenrikspolitikk, la han til.
Den tidligere førstedamen er ifølge Trump ikke bare er uegnet til å lede landet, men også en «nikkedukke» for de mektigste kreftene i samfunnet. Talen satte et endelig punktum for en primærvalgkamp USA aldri har sett maken til.
Ingen levnet forretningsmannen uten politisk erfaring noen sjanse da han kunngjorde sitt kandidatur ifjor sommer.
Men Trump danket ut 16 rivaler, vant 33 av 50 delstater og fikk flere stemmer enn noen annen kandidat i partiets 162-årige historie.
– De sa: «Trump har ikke en sjanse». Å, som vi elsker de folkene, sa Trump hånlig i takketalen.