Hvis du ikke betaler urimelig høye renter på boliglånet ditt, bør du ha is i magen i disse tider og vente noen uker før du eventuelt bytter bank, er rådet fra Forbrukerrådet.

– I dag har selv ekspertene problemer med å holde seg orientert om utsiktene i rentemarkedet. Renta svinger, og lite er sikkert akkurat nå. Så dersom du ikke har veldig høye renter på lånet ditt, kan det være lurt å ha is i magen i noen uker til før du gjør opp status om hvilken bank som har de beste lånevilkårene, sier rådgiver Bjørnar Eilertsen i Forbrukerrådet til NTB.

Prute
Er du misfornøyd med boliglånsrenta, gå først til banken din og forsøk å bedre betingelsene, er rådet fra Forbrukerrådet og daglig leder Elisabeth Realfsen i Finansportalen.no. Får du ikke bedre lånebetingelser, kan du kontakte den banken som har lavest boliglånsrente og forhøre deg om hvordan banken ser på renteutsiktene framover.

– Det er ikke gitt at den banken som har lavest rente i dag, vil ha det i morgen, sier rådgiveren i Forbrukerrådet.

Venter
I dag kan noen hver ha problemer med å finne ut av bankenes rentepraksis. På finansportalen.no kan du følge med på hvilke banker som har de beste lånebetingelsene.

– Renteopplysningene på Finansportalen har i seg de renteendringene som bankene har varslet til gamle kunder, men som ikke nødvendigvis har trådt i kraft, sier Finansportalens daglige leder til NTB.

Et unntak her kan være en del sparebanker som venter i det lengste med å gi nye kunder vedtatte renteendringer, noe som gjør at portalen ikke blir helt oppdatert. Mange av de sparebankene som venter er i gruppen Terra-sparebanker, opplyser Realfsen.

– Vil du være helt sikker på hva som blir renta, ring banken du har tenkt å søke lån hos og sjekk om det kommer renteendringer i nær framtid, sier Realfsen. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.