DnB Nor og Postbanken, som er eid av DnB Nor, setter begge ned boliglånsrentene med ytterligere 0,3 prosentpoeng, melder bankene.

- Vi har lovet at vi skal sette ned renten så fort situasjonen tillater det. Nå ser vi at pengemarkedsrenten faller videre, og det gir rom for nok en rentereduksjon. Vi lover å være raske på renteknappen igjen dersom markedet tillater det, sier informasjonsdirektør Aud-Helen Rasmussen i DnB Nor i pressemeldingen.

Ny rente: 6,45 prosent
Boliglånsrenten settes ned med 0,3 prosentpoeng, slik at beste boliglånsrente blir 6,45 prosent. Rentekuttet vil få effekt allerede fra 5. desember for eksisterende kunder.

Det er under en uke siden banken satte ned renten sist: DnB Nor kutter renten

Allerede før dagens rentekutt, hadde forrige kutt plassert banken på listen over de 50 beste lånetilbudene i Norge på lån med minst 60 prosent sikkerhet i bolig.

Nå kan de krype enda lenger opp på listen, dersom ikke de andre bankene svarer.

Innskuddsrentene i DnB Nor nedjusteres tilsvarende med effekt fra 17. desember. De nye rentesatsene gjelder fra 18. november 2008 for nye boliglån.










Under massivt press
Banken måtte tåle massiv kritikk fra blant andre kunder, politikere og pr-eksperter da de satte opp renten samtidig som Norges Bank og andre norske banker satte renten ned.

I en undersøkelse nylig svarte halvparten av kundene i banken at de vurderte å skifte bank som følge av bankens rentepolitikk.

Les saken: DnB Nor risikerer kundeflukt

Spørsmålet er om dette er nok til å blidgjøre kundene. Aksjonærene har allerede gitt sitt svar, og det er ikke positivt: Kursen er ned fem prosent, etter å ha vært ned bare en prosent før meldingen ble kjent.

Diskuter saken under.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.