I 2004 stoppet Birgit Jensen på 197 nyregistrerte biler. Det tilsvarer en bilrekke på rundt to kilometer. Dette fører til at hun er superselgeren til Harald A. Møller. Birgit Jensen har i forhold til antall biler og markedsgrunnlag vært Volkswagen-importørens beste selger i 2000, 2001, 2002, 2003 og 2004. Fem strake seirer.

– Jeg er ikke gal etter bil, men glad i mennesker. Alle selgere har sin stil – og jeg er fornøyd med min, sier Birgit Jensen.

Salgssjefen hos Møller E 18 på Slependen utenfor Oslo sitter i et luftig landskap sammen med et halvt dusin selgere og et snes blankpolerte biler.

– Når det kommer inn et menneske gjennom glassdøren gjelder det å få følehornene til å sense og fange inn signaler, forklarer bilselgeren og utdyper:

– Hver potensielle kunde er et individ og må behandles forskjellig. Førsteinntrykket er så uendelig viktig. Min største utfordrer er meg selv: Treffer jeg personen på riktig frekvens? Finner vi tonen? Forstår kunden argumentene mine? Er jeg naturlig høflig, blid og utadvendt? Gjør jeg en god jobb for kunden? Det er jo dette salg handler om, sier Birgit Jensen.

Kremmerskole og psykologi. I åtte år har Birgit Jensen vært bilselger hos Møller. Før det arbeidet hun med salg og markedsføring i farens bedrift.

– Jeg hadde lyst til å prøve meg som bilselger. Planen var et halvt år og så studier ved handelshøyskolen. Slik ble det ikke. Jeg har gått den praktiske kremmerskolen her og tusenvis av kundemøter har lært meg mye om psykologi, sier Birgit Jensen.

Aldri har hun solgt flere biler enn i 2004. Ny Møller-rekord er på 197 nye Volkswagen, bestselgerne er Golf og Passat. Samlet verdi er over 70 millioner kroner, gode marginer til eierne og mange millioner i bilavgifter rett i statskassen.

Mål om 200 biler
– Og hva tjener en superselger?

– Jeg har en fast lønn på 400.000 kroner. I tillegg har jeg bonus som slår inn i forbindelse med kampanjer og salgsmål. Det er ennå ikke klart hva det blir for fjoråret, men det blir en god slump, sier hun.

Volkswagens beste selger tjener omtrent det samme som en heismontør før streiken – og er det nok til å holde på henne?

– Jeg har fått tilbud om lederstillinger andre steder, men lønn er ikke alt. Kolleger, kundene og muligheter til å hente nye krefter gjennom ferier og ovale weekender, betyr veldig mye og kan ikke bare måles i penger. I år er målet å selge mer enn 200 biler, sier Birgit Jensen.

De råeste bilselgerne i Norge
Her er landets ti beste selgere av nye biler i 2004. Kjennetegn: De avsluttet skolen etter russetiden, de stortrives på jobben og tjente cirka 500.000 kroner i bilbransjens jubelår - inkludert bonus.

Ni av de ti på toppen er menn, viser oversikten som DN privat økonomi har hentet inn hos bilimportørene. Birgit Jensen er alene, men stadig flere kvinner arbeider som bilselgere og er på vei opp. Anita Frydenbø er salgssjef i Frydenbø Bilsenter i Bergen, og leder ett av Volvos og Renaults beste salgsteam.

Suzukis superselger Jan Dyndal (31) har fartsrekorden i bilsalg: I 2004 solgte bilselgeren fra Indre Arna 220 nye biler. I tillegg har han 140 bruktbilsalg på samvittigheten ifjor. Totalt solgte Suzukis beste selger fra O. Bjelde & Co as i Indre Arna utenfor Bergen, 360 biler i 2004. Det er ny årsrekord for Jan Dyndal med klar margin. I ti år har 31-åringen vært bilselger. – Jeg kjemper for hvert salg og hver gang kunden sier ja får jeg et kick – den gode følelsen, sier Jan Dyndal.

Les mer om bilselgerne, pensjon og aksjetips fra Norges beste aksjeplukkere i DN privat økonomi i dag.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.