Nesten hele Tåtøy utenfor Kragerø legges ut for salg med prisantydning på prisantydning 50 millioner kroner. Eiendommen er på nærmere 650 mål med hovedgård, 76 festetomter og en rekke bryggeanlegg med båtplasser.

- Det er med tungt hjerte vi selger. Men eiendommen er så verdifull at ingen av oss har råd til å kjøpe ut de andre, sier Alf Espen Tåtøy (34), til Dagens Næringsliv.

Han uttaler seg på vegne av familien som i dag eier skjærgårdsperlen.

Tåtøy ligger noen minutter med båt fra Kragerø sentrum og har cirka 200 fastboende. Eiendommen, som inkluderer Tåtøy hovedgård, dekker mesteparten øyen.

Bakgrunnen for at eiendommen nå legges ut for salg, er at faren Olav Tåtøy (65) som har bodd bor på gården en mannsalder, er blitt for gammel til å holde eiendommen ved like. Verken sønnen Alf Espen Tåtøy eller de to barna til Olav Tåtøys søster har anledning til å ta over hovedgården som har boplikt.

Kritisk til prisen
Dersom megler Terje Tinholt får prisantydningen på oppdraget, blir det en av landets dyreste transaksjoner ved sjøen.

- Dette er selve juvelen i skjærgården på Østlandet. sier Tinholt til DN.

Han avviser at 50 millioner er en stiv pris.

- På ingen måte. Det går minst hundre år mellom hver gang en så stor eiendom legges ut på markedet, mener han.

Andre luksusmeglere stiller seg mer tvilende til om noen er villig til å bla opp 50 millioner kroner for øyen med de mange festetomtene og den store, gamle hovedgården.

- Det som selges er næring, en liten industri, ikke et feriested for en riking, sier eiendomsmegler Miguel Sørholt i Privatmegleren til DN.

- Det måtte være noen som driver innen dette med festeavtaler, som har de millionene, interessen og erf#229en. Noen med mer penger enn forstand, sier han.

Eiendomsmegler Ronny Jørstad i Terra Eiendomsmegling uttalte til DN.no i oktober i fjor at det ville bli vanskelig å få så mye som 50 millioner.

- Vi tror eiendommen er veldig mye verdt, men en slik pris i dagens marked vil være bursdag og julaften på en gang, sa Jørstad, og viste til at Kragerø kommune ikke har for vane å omregulere landbrukseiendommer til bolig eller fritidsformål, og at det dermed blir vanskelig å skille ut tomter for salg.

Les også: - Har avvist bud på 50 mill.

Se DN TV: (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.