Hva ville du gjort hvis du ble milliardær - ville du fortsatt å jobbe og tjene enda mer penger, eller ville du droppet jobbingen og blitt fulltids livsnyter?

Listen over norske milliardærer begynner å bli lang, og én ting har personer som Olav Thon, Stein-Erik Hagen, John Fredriksen, Kjell Inge Røkke, Petter Stordalen, Johan Johannsson og Johan Andresen jr til felles: De er mangemilliardærer som hver morgen står opp når vekkeklokken ringer, tar på seg dressen og går på jobb.

Når du har mer penger enn du og dine noengang vil klare å bruke opp, er det enkelte som har valgt sin helt egen vei.

The other Steve
Steve Jobs er Apples fremtredende gründer og toppsjef. Mens Apple-sjefen tilbringer dagene foran regneark, i møter og stadig pønsker ut nye produktlanseringer, lever "The other Steve" et langt mer behagelig liv.

Steve Wozniak var Steve Jobs parhest som på 70-tallet utviklet den første Apple-datamaskinen. Wozniak var var den som fysisk skrudde de første maskinene sammen. Når Apple i 1980 ble børsnotert var Wozniak og Jobs plutselig mangemilliardærer. Men Wozniak takket nei til en toppstilling i Apple og fikk en helt annen og mer fargerik karriere.

Krasjeteget fly
Jobs og Wozniak kjente hverandre allerede fra ungdomskolen hvor de blant annet fant ut at de kunne ringe gratis utenlandssamtaler ved hjelp av en fløyte. I frokostblandingen Captain Chrunch ble det i en periode gitt med en gratis fløyte. Denne fløyten hadde en perfekt høy E-note på 2600 Hz og Wozniak fant ut at det var tonen telefonselskapet brukte. Dermed kunne man i teorien både få en utenlandslinje og ringe kun ved å blåse inn i røret. Det tok ikke lang tid før Wozniak laget en såkalt Blue Box som gjorde oppringningene mulig.

Allerede året etter Apple ble børsnotert, krasjet Wozniak bak spakene i sitt eget privatfly. En etterforskning avslørte at Wozniak ikke var kvalifisert til å fly og at ulykken skyldtes mangel på kjennskap til flyet.

Wozniak kom ikke tilbake til Apple før flere år senere, men han ønsket ikke en plass i toppledelsen. Istedet fikk han etter eget ønske jobb som ingeniør i produktutviklingsavdelingen og som motivator i Apple. Kun fire år senere ville han derimot ikke jobbe full stilling lenger. Til den dag i dag er Wozniak likevel ansatt i Apple.

Danset foran 20 millioner
Steve Wozniak er langt mindre kjent enn sin venn Steve Jobs, ihvertfall til inntil nylig. For "The Woz" fikk over natten en stor fanskare da han tross for sitt generøse omfang, nerde-fremtreden og total mangel på koordinasjon stilte opp i tv-programmet Dancing with the Stars.

Den eksentriske milliardæren fikk ikke noe mindre nerdestatus da det ble kjent at han spilte såkalt Segway Polo med likesinnede på laget Silicon Valley Aftershocks.

Wozniaks favorittspill var i mange år Tetris og på 1990-tallet sendte han inn så mange "high scores" at magasinet Nintendo Power til slutt nektet å trykke resultatene hans. For å få sin velfortjente Tetris-heder, begynte Wozniak å sende inn sine resultater under det lett kamuflerte psudonymet Evets Kainzow.

Hvilken type er du? Hva ville du gjort hvis du var milliardær? Diskutér under! (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.