- Vi ser dette som et rent skatteøkonomisk spørsmål, sier Finanstilsynets direktør Morten Baltzersen til Aftenposten.
Nylig foreslo tilsynet han leder å gjøre kravet til egne sparepenger strengere ved låneopptak til boligkjøp. I dag anbefaler tilsynet at bankene krever 10 prosent egenkapital, men Finanstilsynet ønsker at bankene skal jekke det opp til 15 prosent for å unngå at lånetagerne skal komme i skvis om boligprisene faller eller renten stiger kraftig.
Dette er med på å gjøre debatten om en utvidelse av BSU-ordningen stadig hetere. Bankkjempen DnB Nor og en samlet opposisjon har tatt til orde for å utvide grensene slik at unge boligsparere kan spare mer i ordningen. Så sent som i mars i fjor sa den daværende tilsynsdirektøren at man burde vurdere å forbedre den. Dette ståstedet deler ikke tilsynets nye leder. Han mener samlet sp#229 ikke påvirkes av skatteinsentivene, bare hvilken spareform man velger.
- BSU påvirker først og fremst sp#229ens sammensetning, og vi ser på dette som et rent skatteøkonomisk spørsmål. Det er andre ting som betyr mer for hvor mye unge sparer, som for eksempel renten, inntekten og forventninger til fremtidig, og den generelle kapitalbeskatningen, sier Baltzersen til Aftenposten.
Les også:
Ber om bedre BSU-ordning
- Vi lever fra hånd til munn
Gir gunstige skatteregler skylden for høye boligpriser
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.