Anders Langtind mener kvadratmeterpriser på 130.000 kroner og mer bør sende et tydelig signal om at toppen er nådd i boligmarkedet for denne gang, skriver Dagens Næringsliv.
- Jeg er villig til å vedde en god kasse vin på at prisene vil falle 8–10 prosent de neste 12–18 månedene, sier Langtind til DN.
En toroms leilighet i den gamle delen av Aker Brygge ble nylig solgt for 130.000 kroner kvadratmeteren, et oppussingsobjekt på Gimletoppen gikk for 154.000 kroner kvadratmeteren, mens flere eiendomsmeglere tror grensen på 200.000 kroner per kvadratmeter passeres neste år.
Langtind, som er partner og megler ved Privatmegleren på Ullevål stadion, steiler over prisene som nevnes.
Han har selv flere eksklusive boliger i porteføljen, men understreker at markedet er svært selektivt.
- Langt mer enn lønningene
Hittil i år har boligprisene steget med ni prosent. Nivået er historisk høyt, allerede i mars ble rekorden fra toppmåneden 2007 slått. Siden bunnen i 2008 har prisene steget med rundt 30 prosent.
– Prisene har økt langt mer enn folks lønninger. På kontoret hos oss er det en generell oppfatning om at det nå er tregere og vanskeligere. Vi merker at noe har skjedd de siste to-tre ukene, påpeker Langtind, som er overbevist om at prisene vil falle de neste månedene.
Kollega Odd Kalsnes, som holder til på Solli plass, er uenig.
– Jeg tror ikke toppen er nådd. Prisene vil kanskje stige noe mindre generelt, men i Oslo-området vil de fortsatt stige. Alternativet for Oslo-borgere vil nok etterhvert heller bli å flytte til forsteder utenfor byen, sier han til Dagens Næringsliv.
Les også:
Toroms solgt for 7,4 mill.
- Unge boligkjøpere vil tjene på boliglåninnstramming
- Dette er negativt for boligmarkedet
Stoltenberg frykter det er tidsspørsmål før boligboblen sprekker
- Myten om at fastrentelån kun er egnet for svake lånetagere er overmoden for revisjon
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.