Prosafe har hyret juridiske og finansielle rådgivere for å vurdere selskapets strategiske valgmuligheter og fundingsituasjon. Konsernsjef Karl Ronny Klungtvedt trekker seg, ifølge en melding onsdag. Selskapet viser til en ytterligere svekkelse av offshore markedet.

Prosafe viser til ytterligere forsinkelse for oppstart av «Safe Scandinavia», suspensjon av ytterligere Mexico-kontrakter, som tidligere kunngjort separat, inklusive kansellering av en intensjonsavtale på 4,5 år på 145 millioner dollar for «Safe Notos», samt et ikke-tilgjengelig obligasjonsmarked.

Selskapet er i pågående samtaler med nøkkelaksjonærer, inklusive de største aksjonærene, obligasjonseierne, banker og verft, og Prosafe arbeider med å evaluere alternativer for å bedre selskapets finansielle situasjon.

Må restrukturere avtaler

Selskapet har mottatt en redusert minste banklikviditetscovenant på 20 millioner dollar til tredje kvartal 2016, noe som gjelder både fasiliteten på 1,3 milliarder dollar og nybyggfasiliteten på 288 millioner dollar, opplyses det.

Det er imidlertid behov for ytterligere endringer i bank- og låneavtaler, opplyses det.

Samlet driftsinvesteringer for 2016 forblir på linje med tidligere indikerte 700 millioner dollar. Selskapet arbeider imidlertid med å redusere 2016-driftsinvesteringene.

Kasserer tre enheter

Prosafe viser blant annet til at det har besluttet å skrape tre av selskapets eldste enheter - «Jasminia», «Hibernia» og «Safe Britannia» - og å legge ytterligere enheter i kaldt opplag, noe som startes med «Safe Astoria».

Styret i Prosafe venter at selskapet vil få en ebitda på 170-220 millioner dollar i 2016, avhengig av utfallet av kontraktdiskusjoner.

Videre opplyses det at Prosafe har besluttet å utnevne Stig H. Christiansen som ny fungerende konsernsjef for Prosafe Management AS. Han vil erstatte Karl Ronny Klungtvedt, som trekker seg. Christiansen vil fungere i stillingen midlertidig og vil fortsette som finansdirektør i Prosafe.

Styret i selskapet vil etter hvert begynne rekrutteringsprosessen for å finne en permanent konsernsjef, hvor de vil vurdere både interne og eksterne kandidater.

På grunn av den negative utviklingen etter fjerdekvartalsrapporten har selskapet tatt ytterligere nedskrivninger i tillegg til de inkludert i fjerdekvartalsrapporten. Disse nedskrivningene er totalt på 145,6 millioner dollar.

Les også: Brekke roser Myanmars myndigheter

- Vi er nær en bunn

- Mange «hvis» i India (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

- Anbefalt av DNtv:
Sætre om nedgangen: - Veldig svake markedsforhold
Konsernsjef i Statoil Eldar Sætre sier resultatet til Statoil er preget av svake markedsforhold, men at resultatet hadde vært mye verre om det ikke hadde vært for bedret drift og mindre driftskostnader i selskapet.
02:07
Publisert:

 
Teslagründeren blir målløs når han blir spurt om produksjonen kan flyttes til Norge: - Vel, eh...
Selv om norsk kraft skulle være renest i verden, har Elon Musk tydeligvis andre grunner til å tvile på om det er lurt å produsere elbil Norge.
01:55
Publisert: