Oslo Børs skjøt fart mot slutten av børsdagen tirsdag, og endte dagen med en opptur på hele 4,60 prosent.

Børsoppgangen ble trigget av en formidabel start på dagen i USA, etter uttalelser fra den amerikanske sentralbanksjefen Ben Bernanke om at han ikke ville la de store finansinsitusjonene gå under, gitt krisesituasjonen i amerikansk økonomi.

En fortsatt sterk oljepris bidro også til å holde det norske markedet oppe. Det er forventet at oljeprisen kommer til å holde seg sterk frem mot Opec-møtet i slutten av uken.

- Det er helt kanonsterkt i USA, og det er mye finans som trekker opp etter Bernanke-uttalelsene, sier aksjestrateg Jørn Lyshoel i Nordea til DN.no.

Han peker også på at USA hadde den svakeste uken siden november i forrige uke.

- At man får en slik dag innimellom med en rekyl opp er naturlig. Det hadde vi jo også forrige uke med en oppgang på syv prosent, sier han.

- Det virker som at volatiliteten tatt seg opp igjen, og det er et faresignal. Når det virkelig nærmer seg selloff i markedet pleier volatiliteten til å øke i forkant, legger han til.

Oljeglatt på børsen
Det er knyttet særlig stor spenning til oljeprisen er denne uken, fordi spekulasjoner rundt hva Opec vil foreta seg på møtet søndag vil drive oljeprisen.

Prisen på et fat nordsjøolje med levering i april er nå opp 0,86 dollar til 44,99 dollar. Amerikansk WTI-olje koster 47,24 dollar per fat, en oppgang på 0,17 dollar.

StatoilHydro endte opp 2,19 prosent til 121,30 kroner.

Vinneren
Dagens vinner var Golden Ocean, som steg 33,70 prosent.

Carnegie oppgraderer Golden Ocean Group fra nøytral til "outperform" og tar opp NAV-estimatet fra 3,60 til 8,40 kroner per aksje, gitt positive resultater fra forhandlinger med verft og banker. Samtidig advarer meglerhuset om høy usikkerhet.

Les også: Oppgraderer Golden Ocean

Oslo Børs hovedindeks endte opp 4,60 prosent til 215,71 poeng.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.