Hydro selger blant annet aluminiumsprodukter som brukes i bygninger. Selskapet har tidligere solgt mye av dette til land i Sør-Europa, men krisen i eurosonen har punktert markedet fullstendig.

Hydro-sjef Svein Richard Brandtzæg viser selv til Spania som eksempel.

- I Spania har bygg og konstruksjonsmarkedet falt med 75 prosent fra toppen. Den var jo også kunstig høy, men likevel er det stor overkapasitet i det spanske markedet, sier Brandtzæg til DN.no.

Når byggeplassene ligger brakk vises det også igjen i Hydros kvartalstall.

Selskapet leverte et underliggende tredjekvartalsresultat som er kraftig ned fra både forrige kvartal og fra samme kvartal året før.

Les: Kraftig fall for Hydro

- Det spanske markedet utgjorde en vesentlig del av byggemarkedet for vår del, og derfor har det også påvirket våre resultater, sier Brandtzæg til DN.no.

Kraftig fall
Totalt falt Hydros salg av aluminiumsprodukter til byggevareindustrien falt med 16 prosent fra tredje kvartal ifjor til samme periode i år.

Da hadde salget allerede falt betraktelig fra toppen.

- Vi er sterkt påvirket av det som skjer Sør-Europa, det påvirker volumene våre og resultatene i ekstrusjon-virksomheten, sier Brandtzæg.

Ifølge nye tall fra Eurostat var det samlede budsjettunderskuddet i de 17 eurolandene på 4,1 prosent i 2011.

Les også: - Vi får ingen hjelp av markedene slik de er i dag

Klokken 14.45 er Hydro-aksjen mest omsatt på Oslo Børs, med en omsetning på 216 millioner kroner. Aksjen raser 4,45 prosent til 25,70 kroner tirsdag.

company:nhy(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.