Rasmussengruppen selger Telenor-aksjer for godt over 400 millioner kroner, og kan ha tjent over 200 millioner kroner på investeringen, skriver Dagens Næringsliv.

Eiersalg, sjefsflukt og skeptiske analytikere skaper trøbbel for Telenor i India.

Gullkantet
Til tross for klare advarsler fra både aksjonærer og analytikere, annonserte Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas planene om å gå inn i India den 29. oktober 2008. Nyheten fikk det til å svartne for aksjonærene, og aksjen falt med 26 prosent på én dag.

- Emisjonsfrykten hamret aksjen ned på 30-tallet og vi mente at Telenor hadde fått for mye bank, sier konsernsjef i Rasmussengruppen Dag Rasmussen til DN.

Ble tøffere
Telenors inntreden i India skulle bli langt tøffere enn selskapet hadde ventet. I forrige uke gikk toppsjef Stein-Erik Vellan i det indiske selskapet Uninor på dagen, noen uker tidligere gikk også finansdirektør Johan Lindgren av.

- Har nedsalget noe med Telenors India-satsing å gjøre?

- Det er vanskelig for meg å mene noe om India, men vi registrerer at analytikerne er kritiske. Det ser ikke helt bra ut, men det er ikke derfor vi selger, svarer Dag Rasmussen overfor DN.

Etter nedsalget sitter Rasmussengruppen fortsatt på Telenor-aksjer for nesten 680 millioner kroner.

Tror på aluminium
Samtidig som nedsalget i Telenor kjøper Rasmussengruppen Hydro-aksjer for nesten 300 millioner kroner.

- Vi bytter fra Telenor til Hydro fordi vi mener at det er større oppside i sistnevnte, sier Rasmussen.

Siden oppkjøpsmeldingen brasilianske Vales aluminiumsvirksomhet for 29 milliarder kroner er nesten en fjerdedel av Hydros verdi blitt radert bort på Oslo Børs. Ifølge Dag Rasmussen er det samme vurdering av Hydro som Telenor høsten 2008 som gjør at selskapet nå velger å bytte de to aksjene.

- Emisjonen straffer Hydro ekstra hardt nå og aksjen er hamret forferdelig ned. Vi tror selskapet har stor oppside, sier han til DN.

Les også: Telenor-sjefer gir opp India

Hydro-emisjonen overtegnet (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.