En ny undersøkelse fra Visa Inc. viser en betydelig økning i utenlandsreiser for husholdninger på global basis i løpet av det neste tiåret.
Studien anslår at om lag 282 millioner husstander vil planlegge minst én utenlandstur per år innen 2025. Dét er en vekst på nesten 35 prosent fra 2015.
- Det vil bli mer vanlig og lettere oppnåelig med internasjonale reiser i fremtiden, takket være skiftende demografi kombinert med teknologiske fremskritt som forenkler utenlandsreiser og gjør dem rimelige, sier Jens Nes, Nordensjef i Visa.
Studien fokuserer på reisemønstre fra innehavere av Visa-kort over hele verden, kombinert med bransjeestimater og reiseprognoser.
44.000 kroner
Blant husstandene med høyest sannsynlighet for å reise internasjonalt, anslår Visas undersøkelse at kostnadene vil ligge på et gjennomsnitt på 5.305 dollar - eller nesten 44.000 kroner etter dagens kurs - per husholdning per år innen 2025.
Driverne er en voksende global middelklasse, større andel befolkning med tilgang til internett, forbedret transportinfrastruktur på tvers av flere land, og en aldrende befolkning med mer tid til fritidsreiser.
I dag kom dessuten Airbus med nye markedsprognoser for de neste 20 årene, og her kommer det også frem at flytrafikken vil vokse formidabelt i årene som kommer: Behov for 500.000 nye piloter de neste 20 årene
En ny reiseklasse
- Det som vil skje er at vi får en stadig ekspanderende «reiseklasse» som vil bruke en økende andel av inntekten sin på å reise over landegrensene. Morgendagens reiseklasse vil trolig være eldre og i større grad komme fra fremvoksende markeder, og vil skille seg ut fra dagens typiske turist, sier Jens Nes.
En skandinavisk undersøkelse gjennomført av Sifo for Visa viser at nordmenn reiser oftere til utlandet enn våre svenske og danske naboer.
Kun tre prosent oppgir at de ikke har vært på ferie i utlandet de siste fem årene, mens dette tallet i Sverige og Danmark er henholdsvis 12 og ni prosent.
Les mer på DN.no:
Asia i dag: Venter redningsaksjon av kinesiske banker
En hemmeligstemplet rapport i Jernbaneverket avdekker svakheter i beredskapsanalysen til 31 stasjoner og tunneler over store deler av landet: Hull i togberedskapen (DN+)
Her er mastergradene som gir jobb. Og det er en overraskende gruppe som er på lønnstoppen: De sikre mastergradene (DN+)
Anbefalt av DNtv: Tre myter om elsykkel
Hør siste episode av DNs podkast «Finansredaksjonen»:
Offshore-lønninger og Statoil-kritikk, bank-konkurranse og renten:
Brexit-spesial:
DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Tips en venn om å få DN Ekspress rett i innboksen din til morgenkaffen eller bussturen, alle kan registrere seg her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.