DN har tidligere skrevet om de mange konkursene til godte- og nøttegründeren som inntil forrige måned hadde leverandøravtale med Reitan Convenience Norway, kioskselskapet til Rema 1000-eier Reitan-familien.
Reitans 7-Eleven- og Narvesen-kiosker sikret seg Plavniks snackprodukter. Planen til Patrick Plavnik var å omsette for 15 millioner i oppstartsåret ifjor. Målet var tresifret millionsalg, har gründeren tidligere fortalt til Finansavisen.
Gikk konkurs
Men så gikk flere av Plavniks selskaper konkurs. Godteselskapet hans, FMCG, ble nylig tvangsoppløst etter at revisor fratrådte, og etterlater seg krav fra kreditorene på 2,3 millioner kroner. Det viser den ferske boinnberetningen.
- Jeg har ikke sett noen regnskaper, og vet ikke hva slags omfang denne virksomheten har hatt, sier bostyrer Ann Gunn Edvardsen.
Hun er usikker på om det er noen verdier å fordele til kreditorene. De største kravene kommer fra skattemyndighetene, mens Reitan Convenience har meldt inn at det har vel 160.000 kroner utestående. Kioskselskapet vil ikke kommentere saken, utover at samarbeidet ble avsluttet i mars.
Politianmeldt og skiftet navn
- Etter lang tids sykdom og mangelfull tilstedeværelse har jeg dessverre fått en rekke utfordringer, noe man ser det negative resultatet av nå, skriver eier, styreleder og daglig leder Patrick Plavnik i en epost.
30-åringen har 11 konkurser bak seg siden 2006, er tidligere er ilagt konkurskarantene og skiftet deretter navn. Han er politianmeldt i flere av konkursene. Nå hevder Plavnik at han arbeider for å få tilbake konkursboet etter FMCG, som ble kastet ut av lokalene i Oppegård etter manglende betaling av husleie.
- Jeg har sammen med et godt og større team satt i gang en omfattende opprydning. Som det fremkommer av innberetningen har vi som mål å få boet tilbakelevert, inngå avtaler med kreditorer og rydde opp etter oss, skriver Plavnik.
- Regnskaper og revisor må på plass, og han må komme til enighet med fordringshaverne. Jeg vet per i dag ikke om tilbakelevering av boet er realistisk, kommenterer bostyrer Ann Gunn Edvardsen.
Patrick Plavnik skriver at han nå vil ta grep om selskapsdriften.
- Jeg beklager for de som har vært skadelidende av mangelfull oppfølgning fra min side, og håper på en mer positiv fremtid med bedre helse og ryddigere former.
- En konkursgjenganger
Plavnik meldte sykdomsforfall under skiftesamlingen til FMCG i Follo tingrett tidligere denne uken. Da hans konkursrammede selskap Eatconcept Brands hadde skiftesamling tidligere i år var 30-åringen også syk. Kreditorene har må meldt inn krav for vel 5,7 millioner kroner i denne konkursen.
- Patrick Plavnik kan betegnes som en konkursgjenganger, ble ilagt konkurskarantene i 2009, og i flere av de tidligere konkursene er det avdekket mulige straffbare forhold. I denne konkursen foreligger det skjellig grunn til mistanke om flere lovbrudd, og disse vil bli anmeldt til politiet. Det er også aktuelt å foreslå konkurskarantene for Plavnik, sa bostyrer Klemet Gaski i advokatselskapet DLA Piper til DN i februar.
Han mistenker brudd på bokførings- og regnskapsloven, brudd på momsloven, ligningsloven, aksjeloven og straffeloven. Konkursboet fikk innvilget garanti fra Justisdepartementet for å granske mulige lovbrudd.
Eatconcept Brands drev også med snackssalg, og hadde tidligere en leverandøravtale med Oslo Kinodrift, som gikk til politianmeldelse etter mistanker om overfakturering på nøtteleveranser. Anmeldelsen ble henlagt, og partene inngikk høsten 2013 et millionforlik som ikke er gjort opp.
Patrick Plavnik skriver at kommentarene hans gjelder for alle selskapene, og vil ikke si noe mer om politianmeldelsene, de mange konkursene og konkurskarantenen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.