Rentene på spanske og italienske statsrenter fortsetter litt ned tirsdag. Det er ellers små bevegelser i rentemarkedet ettersom investorer nå sitter på sidelinjen i påvente av nyheter fra rentemøte i den amerikanske og europeiske sentralbanken senere i uken.

«Spørsmålet man stiller seg nå er hva ESB vil komme opp med på ukens pengepolitiske møte. På sist møte kuttet sentralbanken styringsrenten med 0,25 prosentenheter til 0,75 prosent - et rekordlavt nivå for ESB. Samtidig ble innskuddsrenten satt til null. Draghi kan komme til å annonsere nok et kutt denne uken, men bortsett fra noe lavere finansieringskostnader for de bankene som har lånt penger av ESB, vil effekten av et slikt kutt på realøkonomien trolig være begrenset», skriver DNB Markets i en rapport mandag.

Spanske og italienske tiårige renter fortsetter fallet tirsdag, og er nå ned tre og to punkter til henholdsvis 6,50 og 5,98 prosent. Den tyske renten faller tilbake to punkter til 1,36 prosent.

Euro styrkes mot de fleste andre hovedvalutaer tirsdag morgen, etter fredag å ha nådd et toppnivå for de to seneste ukene mot yen. Dette skjer blant annet i påvente av nøkkeltall som tirsdag ventes å vise rekordhøy arbeidsledighet i eurosonen i juni, ifølge Bloomberg News.

«Noe av bakgrunnen for et mer forsiktig sentiment er trolig at bedrifts- og forbrukertilliten i eurosonen avtar videre. Den samlede sentimentindeksen (ESI) i eurosonen falt med 2 poeng i juli til 87,9 mot en ventet nedgang til 88,7. Dette er den fjerde måneden på rad indeksen faller, og nivået er nå på det laveste siden september 2009. Forbrukertilliten falt ikke fullt så mye, men nedgangen på 1,7 poeng understøtter likevel at vi er et langt steg unna noen bedring i stemningen i eurosonen», skriver DNB Markets i en oppdatering tirsdag.

Rentemøte er det også i England torsdag, hvor det ikke ventes renteendringer, men fokus på sentralbankens nye «funding for lending»-program.

Det kommer en god del makroøkonomiske nøkkeltall fra USA senere tirsdag. Blant tallene som slippes finner man personlig forbruk for juni, boligpriser for mai og Chicago PMI for juli.

«Fra USA er det ventet blandede signaler fra dagens nøkkeltall. Både personlig forbruk (juni) og boligpriser (mai) forventes å øke moderat. På den andre siden antas det at innkjøpssjefsindeksen for Chicago skal ned i juli til 52,5 fra 52,9 sist. Det samme gjelder for konsumenttilliten der konsensus tror vi vil se en nedgang fra 62,0 til 61,5 for juli. Tallene må trolig overaske mye for å gi noen varig effekt i markedet», skriver Nordea i sin morgenrapport.

Av viktige nøkkeltall resten av uken får vi onsdag PMI/ISM-tall fra Kina, eurosonen og USA, mens man fredag får sysselsettingstall fra USA.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.