Et knusktørt riggmarked har fått riggselskapene til å stramme inn pengesekken.
Analytikerne er imidlertid overrasket av at Transocean innkaller til ekstraordinær generalforsamling for å be om å godkjenne kansellering av to allerede godkjente utbyttebetalinger.
De mener imidlertid at grepet er riktig for selskapets del.
Les også: Ber om stans av utbyttebetalinger
Transoceans ordinære generalforsamling godkjente i mai forslag om et utbytte på 0,60 dollar per aksje, som var ventet å bli betalt ut i kvartalsbasis i juni 2015, september 2015, desember 2015 og mars 2016.
I en melding etter børsslutt i USA tirsdag, ber Transocean-styret om kansellering av den tredje og fjerde utbyttebetalingen.
Pareto Securities mener at utbyttekuttet er positivt for Transoceans balanse, men at det er overraskende at allerede godkjente betalinger ønskes kuttet, gitt den relativt moderate størrelsen og den negative markedseffekten, ifølge en oppdatering onsdag.
DNB Markets mener Transoceans beslutning var rett å gjøre, men meglerhuset erkjenner at det ble overrasket, og viser til de samme årsakene som Pareto.
«Vi tror investorene vil se dette som et tegn på at markedsforholdene forverrer seg, og at det eksisterer langsiktig balanserisiko», skriver DNB.
Fondsfinans skriver at utbyttesuspensjonen er et ytterligere tegn på at riggselskapene venter at nedgangskonjunkturen i bransjen vil bli «svært lang og svært alvorlig», og at enhver dollar som kan spares, vil spares.
Transocean var ventet å falle hardt på nyheten da selskapets aksje ble åpnet for handel i Sveits onsdag.
Aksjen er sålangt ned omlag 10 prosent på Zurich-børsen.
Les også:
«Som om de skulle forsøke å dosere brems og gass separat for hvert enkelt hjul på en 16-hjuls trailer»
- Olje vil kunne falle helt til bunnivåene fra 2008
SE OGSÅ: Forsker levde med de norske soldatene i halvannet år. Funnene hennes vekker oppsikt internasjonalt.
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.