Styret i det nasjonale sentret for pop og rock har helt siden tidlig i sommer forsøkt å bli kvitt sin egen daglige leder, blant annet ved å tilby ham sluttpakke, eller ved å tilby ham å gå over i annen, og redusert, stillingen, etter det Dagens Næringsliv vet.
Åsmund Prytz, som har sittet mindre enn to år i stillingen og på den tiden har bidratt til å rydde opp i skakkjørte Rock City, har nektet å gå av. Han skal senest denne uken ha takket nei til en sluttpakke på ti måneder.
Både styret i det nasjonale senter for pop og rock, samt Prytz selv bekrefter dette overfor DN.
Styret har vært helt tause i saken, og ikke engang bekreftet offentlig at det er noen personalsak. Grunnen til at styret ikke ønsker Prytz som sjef videre skal skyldes at styret har oppfattet 41-åringen som egenrådig, til dels rotete og ustrukturert, spesielt i forbindelse med økonomi og planverk, og at de mener han har hatt samarbeidsproblemer i flere retninger, etter det Dagens Næringsliv vet.
Styret skal ha vist til at Prytz hadde problemer med å samarbeide både internt i Rock City, med enkelte egne ansatte, og eksternt, med forretningspartnere.
Samarbeidsproblemer
Prytz har avvist påstandene fra styret, og fagforeningen hans, Naturviterne, har krevd at Prytz får stå i jobben.
Namsos kommune eier 100 prosent av det nasjonale pop- og rocksenteret og torsdag kveld ble det avholdt ekstraordinært formannskapsmøte i rockebyen. Flere politikere, spesielt i opposisjonen, har vært kritisk til styrets håndtering av saken, og etterlyst informasjon. Styreleder i Rock City, Gunnar Robert Sellæg, avviste under møtet å gi informasjon om daglig ledersituasjonen, men orienterte i stedet generelt om status i Rock City.
Statlige penger
Det lyktes ikke Dagens Næringsliv å få tak i hverken Åsmund Prytz eller Gunnar Robert Sellæg fredag ettermiddag.
Prytz, som har en fortid i punkbandet Nullskattesnylterne, sluttet som matsikkerhetsrådgiver for FN i Zimbabwe og tok med familien hjem til Namsos høsten 2012 for å begynne i Rock City. Den gangen satt Rock City fast i hengemyren, og underskudd i 2012 ble på nesten ni millioner kroner. I oppryddingsaksjonen som fulgte ble antall årsverk redusert fra 14 til 3,5.
Rock City får rundt seks millioner kroner i årlige overføringer fra Kulturdepartementet samt to millioner fra Namsos kommune og to millioner fra Nord-Trøndelag fylkeskommune.
Rock City ligger i år an til å klare et solid overskudd.
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.