Siden sommeren 2014 har oljeprisene falt fra 115 dollar til dagens 44 dollar. Falllet er blant annet et resultat av rekordhøye tidligere prisene, som bidro til enorme investeringer fra oljesektoren. Dette har ført til den rekordhøye produksjonen verden har i dag, som er om lag 1,5 millioner fat per dag mer enn det verden klarer å bruke.
Industrieier Kjell Inge Røkke er blant dem som har investert tungt i oljenæringen over en halv mannsalder. Selv om det er dårlige tider i næringen, er han klar på at han vil fortsette å fokusere på oljerelaterte investeringer. I sitt årlige brev til aksjonærene i Aker skriver han:
- Vi vil gjøre mer av det samme. Forhåpentligvis enda litt smartere. Makromarkedssynet på olje ligger fast.
Og:
- Olje er og forblir verdens største og viktigste råvare i mange, mange år fremover. Denne analysen brukte jeg stor plass på i fjorårets aksjonærbrev, og konklusjonen min står fast. Jeg mener at dagens oljepris ikke vil være bærekraftig – forutsatt at man tror på etterspørselsvekst.
Følg markedet på DN Investor
Les også: Dagens aviser på 1-2-3
Opec-sjefen håper på frys-avtale
Legger ned ingeniøravdeling i Stavanger
Prince er død:
Rundt verden på en dag
Har du fått med deg denne? Se Tesla-gründeren bli målløs etter spørsmål om Norge
Hør siste episode av DNs podkast «Finansredaksjonen»:
<em>DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Tips en venn om å få DN Ekspress rett i innboksen din til morgenkaffen eller bussturen, alle kan registrere seg <a href="https://www.dn.no/kundeservice/min-side#nyhetsbrev">her</a>.</em></p></field><field name="paid">false</field><field name="fbfeed">false</field><tag identifier="tag:tema@dn.no,2013:Kjell_Inge_R%C3%B8kke" relevance="1.0"/><tag identifier="tag:tema@dn.no,2013:Aker_asa" relevance="1.0"/><tag identifier="tag:tema@dn.no,2013:Aker_Aker" relevance="1.0"/></content></escenic></p></div>(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.