Kjell Inge Røkkes nye utviklingsselskap Aker Innovation samarbeider med børsnoterte Dof Subsea om et stort, nytt selskap Aker Oilfield Services. Selskapet skal drive vedlikehold og intervensjon av havbunsbrønner på olje- og gassfelt, melder Aker i en pressemelding.

- Ledende
"Det planlagte nye selskapet tar mål av seg til å bli ledende på brønnintervensjon. I henhold til dagens planer er det meningen at Aker Kværner leverer komplette kontrollsystemer, utstyr, servicetjenester og avanserte wireline traktorer for operasjoner på store havdyp til det nye selskapet", skriver Aker i pressemeldingen.

Dof, som eier og driver høyt spesialiserte offshorefartøy, leverer operative tjenester, mens Aker Yards designer og bygger spesialfartøy til det nye selskapet.

Gode venner
Selskapene under Dof-paraplyen kontrolleres av Møgster-familien i Austevoll. Brødrene Helge og Ole Rasmus Møgster ble gode venner med Kjell Inge Røkke allerede på 80-tallet da de fisket sammen med base i Seattle.

Både Møgster-brødrene og Kjell Inge Røkke har bygget opp sine milliardformuer gjennom henholdsvis Austevoll Seafood og American Seafood. og i de senere år har de begge satset penger på den norske oljeindustrien.

- Jeg lærte business i Seattle og fisket sammen med Møgsterne. American Seafood hadde ikke vært noen suksess uten Helge og broren Ole Rasmus Møgster, har Kjell Inge Røkke tidligere uttalt til Dagens Næringsliv.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.