Aker Seafoods fikk et rekordsresultat i fangstvirksomheten i tredje kvartal, men igjen trekker foredlingssegmentet totalregnskapet kraftig ned.
Det Kjell Inge Røkke-kontrollerte sjømatselskapet fikk et driftsresultat på 18 millioner kroner, av en omsetning på 705 millioner kroner. Det er en forbedring i forhold til samme periode i fjor, da resultatet lød på åtte millioner og omsetningen på 681 millioner kroner. Resultat før skatt ble på én millioner kroner, mot -16 millioner kroner i tredje kvartal 2010.
Takket være en økning på 34 prosent i fangstvolumet noterte Aker Seafoods Fangst et driftsresultat på 38 millioner kroner, hvilket er en rekord for selskapet og en økning på hele 29 millioner kroner fra samme periode i fjor.
Finansuro
Derimot får foredlingsvirksomheten Norway Seafoods et driftsresultat på -20 millioner kroner, da det gikk i null for et år siden. Tredje kvartal står for mesteparten av årets tap for virksomheten, som har -26 millioner kroner i ebit hittil i år.
"Foredlingsaktiviteten til Norway Seafoods har over lengre tid vist svak lønnsomhet. Finansiell uro i selskapets hovedmarked, EU, medfører økt marginpress fra kundene og skift mot rimeligere måltidsløsninger for forbrukerne", skriver konsernet i sin kvartalsrapport.
Selskapet har i lengre tid vurdert flere alternativer for å skille ut foredlingsvirksomheten, og i forrige måned foreslo sytret å dele ut aksjene i Norway Seafoods til aksjeeierne av Aker Seafoods.
Aker Seafoods mener ellers at "driftsgrunnlaget for resten av året er (...) tilfredsstillende".
"Økningen i kvotene for torsk og hyse for 2012 er positivt for selskapet. På lengre sikt er bestandssituasjonen for torsk og hyse bra. Selskapet har kontrahert tre nye trålere og refinansiering av gjelden vil finne sted i fjerde kvartal. Styret mener derfor at fiskeriaktiviteten er godt rustet for fremtiden", heter det i rapporten.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.