Om få måneder utløper fristen for mange på arbeidsavkl#229spenger. Arbeidsminister Robert Eriksson (Frp) sier han har tillit til at Nav takler situasjonen.

Adresseavisen skrev tirsdag at nesten halvparten av de som mottok arbeidsavkl#229spenger (AAP), endte med uføretrygd. Bare én av fire kom tilbake i jobb uten Nav-ytelse ved siden av.

Arbeids- og sosialminister Robert Eriksson (Frp) er ikke overrasket over at så mange har endt opp som uføre, men sier de har ambisjoner om å få flere over i arbeid i årene som kommer.

– Det er fordi mange av de som ble konvertert til AAP, kom fra ordninger med rehabiliteringspenger, attføring eller tidsbestemt uføretrygd. Mange av disse hadde en helsesituasjon som tilsa at de uansett ikke skulle tilbake til arbeidslivet, sier han til Adresseavisen.

- Viktig
Ordningen ble innført i mars 2010 og ifølge regelverket kan man gå på AAP i fire år. Mange tusen risikerer dermed å miste støtten fra mars 2014. Dette er blitt omtalt som en uførebombe, fordi man frykter at mange av dem vil ende opp som uføre.

– Vi er allerede i gang med å sikre at alle i denne gruppen skal få en reell utredning av sakene sine. Vi ønsker ikke å havne i en situasjon der det hoper seg opp med personer utenfor sosialkontorene. Det er viktig at disse menneskene får sin rettmessige inntektssikring, og det arbeidet er vi nå i gang med.

Eriksson sier han har tillit til at Nav-systemet klarer å finne løsninger for disse og han mener Nav ikke behøver økte budsjetter for å få dette til.

Les også: Et varig uføre


<b>«Uførebomben» smeller i mars</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.