Alf Vik var bosatt i Grimstad.

– Det er med dyp sorg vi har mottatt budskapet om at Alf Vik er bekreftet død. Vi opplever tunge dager i Statoil. Fire av våre respekterte og kjære kollegaer er ikke lenger blant oss. Et selskap i sorg har sine tanker hos familiene som har mistet sine nærmeste, hos venner og kolleger. Samtidig føler vi med familien som fremdeles venter på endelig beskjed, og deler deres uro og uvisshet, sier konsernsjef Helge Lund.

Én Statoil-ansatt er fortsatt savnet etter terrorangrepet som startet 16. januar.

Statoil kunne lørdag ettermiddag overfor NTB ikke bekrefte når de døde nordmennene vil bli sendt hjem. Det er foreløpig heller ikke offisielt planlagt noen minnestund for de drepte.

– Dette må vi komme tilbake til, sier informasjonssjef Bård Glad Pedersen.

Kondolanser
Både statsminister Jens Stoltenberg og kongehuset brakte fredag sine kondolanser til de pårørende.

– Mine tanker går til de etterlatte som har mistet sine kjære, sa statsministeren.

– Nå har vi med sorg fått bekreftet at også norske liv har gått tapt i gisselaksjonen i Algerie. Vi føler med pårørende og kolleger. Samtidig tenker vi på familiene som fortsatt lever med den fryktelige uvissheten, sa kongehuset.

Identifiseringsteam
Norge sendte et identifiseringsteam på sju personer til Alger allerede for en uke siden.

– Vi har fortsatt undersøkelser av de omkomne og levninger som gjenstår. Det vil vi fortsette med på søndag og mandag. Etter det vil vi kunne ta en status om hvor vi står i arbeidet. Vi har et mål om at alle de norske skal være identifisert innen vi drar hjem, sier overbetjent ved Kripos, Håvard André Aalmo til NRK i Alger.

– Så vidt jeg forstår, er det norske miljøet i Algerie veldig lite, og det betyr at alle her er berørt av den situasjonen som er oppstått, sier Aalmo.

Tett samarbeid
Gruppa har samarbeidet med eksperter fra andre land i forbindelse med identifiseringen. Den norske gruppa har bidratt til at tre briter, to japanere og to fra Malaysia har blitt identifisert.

Også samarbeidet med algeriske myndigheter har gått fint, ifølge Aalmo.

– Algerierne har vært veldig hjelpsomme og profesjonelle, sier han.

I tillegg til id-gruppa er flere Kripos-etterforskere i landet for å avhøre overlevende og skaffe seg et bilde av hva som skjedde på anlegget under angrepet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.