- Det er ikke hver dag man kommer til næringsministeren på bløtkake.

Stein Erik Hagen, finansmann og profilert styreleder i Orkla, smiler bredt og er tydelig kry over å bli invitert til kontoret til næringsminister Trond Giske.

Anledningen er sammenslåingen av Orklas aluminiumsvirksomhet Sapa og deler av Hydros virksomhet. Selskapet skal bli det femte største på Oslo Børs.

Trond Giske, som har ansvaret for statens andel på 34 prosent i Hydro, har sørget for bløtkake for å feire anledningen.

- Jeg vurderte egentlig å servere Grandiosa, men det ble bløtkake, sier Giske, med tydelig henvisning til Orklas kanskje største merkevare.

Skarp kritikk
For Hagen er det neppe noen selvfølge å sitte skulder i skulder med Trond Giske, og attpåtil bli servert kake. Hagen og statsminister Jens Stoltenberg røk uklar i 2008, da Stoltenberg mente at Hagen burde bidra enda mer til fellesskapet.

- Nå skal de tydeligvis ta meg og andre såkalte rike. Men da lurer jeg på: Hva galt har vi gjort? Det er spørsmålet. Statsministeren er blitt desperat. Han ser at regjeringen mislykkes på alle områder. Den har lovet mye, og nå ser alle at Stoltenberg-regjeringen ikke klarer å innfri løftene, sa Hagen til Dagens Næringsliv i 2008.

- Jeg kan leve med at statsministeren gjør meg til en samfunnsfiende, men for min familie oppleves det som svært ubehagelig, sa han ifølge NTB ifjor.

Hagen avviser imidlertid nå at han har er dårlig forhold til statsministeren.

- For noen år siden hadde du et dårlig forhold til statsministeren, og nå spiser du kake med Trond Giske, hva har skjedd?

- Jeg oppfatter ikke at jeg har vært på dårlig fot med Stoltenberg. Jeg opplever at jeg har et godt forhold til både statsministeren og næringsministeren, sier han til DN.no.

En mann å gjøre forretninger med
Giske ønsker heller ikke å snakke om problemene Stoltenberg og Hagen har hatt:

- Jeg opplever Hagen som en mann det går an å gjøre forretninger med. Han er en stor og viktig eier i Norge. Han har mange arbeidsplasser i norsk industri, og det å ha et godt samarbeid med både Orkla og Hagen ser jeg på som utelukkende positivt. Han skal betale skatten sin med utsøkt glede. Så lenge han gjør det, skal vi ha et godt forhold.

Les også: - Det medfører masse ubehageligheter for meg

- Jeg betaler skatt med glede. Det er en stor dag. Det er bra at man får til dette samarbeidet mellom Hydro som har staten som aksjonær og Orkla som har private aksjonærer, og få til samarbeid mellom slike eierstrukturer, sier Hagen.

Se det ekslusive intervjuet her:





Les alt om Orkla-saken her:

Hydro og Orkla skaper aluminiumsgigant

Fra "lite realistisk" til "definitivt riktig" på ett år

Tar ikke bølgen for aluminiumsgiganten

Hagen: - Brandtzæg og jeg snakket om dette i Davos

Hagens store salgsfinte (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.