Frp kan dermed notere seg for en oppslutning på 17,9 prosent på TNS Gallups marsmåling.

Det er det beste resultatet Fremskrittspartiet har fått siden september på målingen, som gjennomføres for TV 2, og det kommer bare halvannen uke etter at Per Sandberg etterlyste et mer tydelig og mindre glattpolert Frp. Og det er først og fremst partiets egne velgere som nå vender tilbake til folden. 78 prosent av dem som stemte Frp ved forrige stortingsvalg, gir sin tilslutning til partiet. Det er en lojalitet som ikke har blitt Frp til del på lenge.

Likevel er ikke Sandberg fornøyd med 17,9 prosent.

– Som første nestleder i Fremskrittspartiet er jeg nødt til å tro at vi skal lykkes med det samme resultatet som i 2009. Det er ingenting som tyder på at vi ikke skal klare det, potensialet er der, sier Sandberg.

Også Arbeiderpartiet går fram, men økningen på 1,6 til 27,7 prosent er ikke nok til å gå forbi Høyre, som fortsatt er det største partiet. Det til tross for at Høyre går like mye tilbake som Frp går fram.

Senterpartiet er størst av de rødgrønne lillesøstrene med 5,4 prosents oppslutning (-0,6), mens SV får en oppslutning på 4,6 prosent, også det en tilbakegang på 0,6 prosentpoeng. Kristelig Folkeparti er like store som SV etter å ha gått tilbake 0,4 prosentpoeng.

Venstre går fram 0,3 til 4,8 prosent, mens Rødt faller 0,4 til en oppslutning på 2 prosent. (©NTB)

Les også: Ap faller mest blant de store partiene (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.