Standard & Poor's setter utsiktene for Japans statsgjeld til negatvie. Det melder Bloomberg News ifølge TDN Finans tirsdag.

Dermed er det den asiatiske kjempens tur å havne i det lite hyggelige fokus, der man ser fare for at landet ikke klarer å betjene sine gjeldsforpliktelser.

Nedgraderingen kommer som følge av redusert fleksibilitet i håndteringen av den voksende gjelden, samt bekymring for mangelen på en økonomisk plan fra myndighetene.

S&P reduserer utsiktene fra "stabile" til "negative", mens den langsiktige AA-ratingen beholdes. Enn så lenge.

- Japans rating kan bli kuttet fra AA, som er det tredje høyeste nivået, dersom økonomiske data fortsetter å være svake, og tiltak for vekst ikke er gode nok, melder Bloomberg.com.

Japans kredittkarakterer er frem til nå urørte siden 2002.

Japan: - Ukontrollerbar økning av gjelden

Spår krakk i Japan

<b>Frykter "katastrofal kollaps"</b>

<b>Tror verden ender i krig og total finanskollaps</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.