De Statoil-ansatte har endelig fått lys og varme på Heimdal-plattformen i Nordsjøen etter at 41 offshore-ansatte i helgen tilbragte to døgn på en totalt mørklagt plattform. All strøm forsvant fra Heimdal-plattformen etter at det fredag ettermiddag oppsto en brann i et teknisk rom på den tidlligere Hydro-plattformen.

- Strømmen er nå tilbake og videre arbeid for å gjenoppta produksjonen og transporten pågår. Plattformen er forhåpentligvis ok i løpet av de nærmeste dagene, sier Statoils informasjonsjef Gisle Johansen til DN.no.

- Var plattformen helt uten strøm?

- Det var brann i tilknytning til nødstrømsanlegget og i en periode var også batteripakken utladet inntil man fikk startet opp en generator, så fra fredag ettermiddag til søndag ettermiddag var plattformen helt uten strøm, forteller Johansen.

Kort tid siden sist
38 personer evakuert med helikopter etter at brannen brøt ut. 41 personer ble derimot værende igjen på Nordsjø-plattformen uten lys og varme.

Gisle Johanson sier at brannen nå vil bli gransket for å finne årsaken til ulykken.

Det er mindre enn én måned siden de offshore-ansatte sist måtte mønstre i livbåtene på Heimdal-plattformen på grunn av brannalarm. Den 20. september ble brannalarmen utløst i plattformens boligkvarter. Den gang viste det seg å være et feil signal om at sprinkleranlegget i boligkvarterets sjette etasje var utløst.

- Kan brannen være knyttet til manglende vedlikehold?

- Alle disse forholdene må vi nå se på, det blir feil av meg å komme med kommentarer før årsaken er gransket, sier Statoils informasjonssjef.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.