– Under et saudiarabisk luftangrep mot Sana, traff en rakett tett ved ambassaden vår og en av vaktene våre ble beklagelig nok alvorlig såret, sier Irans viseutenriksminister Hossein Amir Abdollahiann til det iranske nyhetsbyrået IRNA.
Iran sier de vil levere en protest til FNs sikkerhetsråd og hevder at Saudi-Arabia bevisst angrep landets ambassadebygning. Saudi-Arabia avviser anklagene og hevder at Iran farer med løgn.
– Påstandene er usanne. Det ble ikke utført noen operasjon verken nær eller rundt ambassadebygningen, heter det i en kunngjøring fra den saudi-ledede koalisjonen som har gått til krig mot Houthi-militsen og deres allierte i Jemen.
– Vår gransking bekrefter at ambassaden ikke er påført skader og er trygg, heter det videre.
Panikk
Innbyggere i Sana bekrefter at byen ble utsatt for svært harde luftangrep torsdag. Ikke siden krigen startet i april, har angrepene vært så omfattende, forteller flere kilder.
Både presidentpalasset og en militærbase i fjellene sør for byen ble truffet, og ved flere skoler flyktet livredde elever og lærere.
– Klassevenninnen min og jeg hadde frikvarter da det kom en kraftig eksplosjon i nabolaget. Vi løp til siden, og hun falt i bakken fordi hun var så redd, forteller tiendeklassingen Maha.
– Alle ropte, og rektor fikk samlet oss og ringte til foreldrene våre for at de skulle hente oss. Alle elevene hadde panikk, forteller den unge jenta.
Støtter hver sin side
Iran og Saudi-Arabia støtter hver sin part i borgerkrigen i Jemen. Det sjiamuslimske styret i Iran er alliert med Houthi-militsen, som tok kontroll over Jemens hovedstad Sana i februar i fjor og jaget president Abd-Rabbu Mansour Hadi i eksil i Saudi-Arabia.
En koalisjon ledet av Saudi-Arabia gikk noen uker senere til krig mot Houthi-militsen, i et forsøk på å få Jemens internasjonalt anerkjente president og regjering gjeninnsatt.
Ifølge FN er over 5.800 mennesker drept og over 27.000 såret siden, og Saudi-Arabia har høstet sterk kritikk fra menneskerettighetsorganisasjoner som anklager landet for krigsforbrytelser.
Brøt forbindelsene
Forholdet mellom Saudi-Arabia og Iran var svært anstrengt alt før torsdagens angivelige ambassadeangrep i Sana.
Demonstranter stormet i helgen Saudi-Arabias ambassade i Teheran, i protest mot henrettelsen av sjialederen Nimr al-Nimr.
Saudi-Arabia svarte med å bryte de diplomatiske forbindelsene til Iran, og torsdag vedtok Iran å stanse all import av saudiarabiske varer.
Les også:
- Det blir et blodbad
Ingen av de norske feltutbyggingene lønnsomme
- Flere faktorer som truer
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.