Fristen for å delta gikk ut onsdag 24. juni klokken 24.00!
Sitter du på en god idé? Kanskje sliter du med et problem som også mange andre også har - og ser en smart løsning. Nå har du sjansen til å få oppmerksomhet rundt ideen - og kanskje se se den bli gjennomført. Vi starter nå konkurransen "Et smartere Norge", der målet er å inspirere til et mer brukervennlig og effektivt Norge - ved hjelp av IT.
Våre politikere trenger definitivt inspirasjon på dette feltet - for de bruker svært lite energi på hvordan it kan brukes til å jobbe smartere. Det vises svært tydelig i vår spørrerunde blant "it-ekspertene" i Stortingets transport- og kommunikasjonskommite (se video: " ) - og inntrykket bekreftes av it-ministerens eget hjertesukk: Heidi Grande Røys forteller at hun ikke har noen kolleger blant politikerne å diskutere it med.
Les også: Ingen snakker med ministeren
Derfor er det ekstra viktig at andre ideer kommer frem – også utenfra embetsverket – og at disse mulighetene blir dratt frem i offentlighetens lys.
It har ofte blitt lansert som noe vi kan leve av etter at oljen tar slutt. Men vel så viktig kan det være at it gjør oss i stand til å vinne frem i alle de andre konkurransene. It kan være oljen som smører maskineriet og gjør oss smidige og konkurransedyktige - selv om vi har dyr arbeidskraft.
Forslagene vil bli vurdert av en jury bestående av Endre Rangnes (EDB), Hans Christian Holte (DIFI), Ingvild Myhre (diverse tele), Morten Thorkildsen (IBM) og Per Morten Hoff (IKT-Norge, juryformann).
Dagensit.no fortsetter å skrive om et smartere Norge. Her finner du mer informasjon:
- Konkurransen "Et smartere Norge"
- Regler og skjema for Les mer om konkurransen og send oss ditt prosjekt her!
- Les alle sakene
- Diskuter muligheter og problemer i vårt forum
- Følg utviklingen på twitter: #smarterenorge
Slik kan it bidra til at vi kommer styrket ut av både finanskrisen og oljealderen.
Et stjerneeksempel
Det norske samfunnet er ganske velsmurt - sammenlignet med mange andre. Men i forhold til å utnytte it er vi ennå en ung nasjon. Det finnes utrolig mange kjedelige jobber som kan automatiseres eller gjøres selvbetjente - og svært mange tidskrevende situasjoner som kunne vært unngått for bedrifter og privatpersoner.
Et av de beste eksemplene på dette kan du lese om i morgen: Et veiprosjekt der store kostnader er kuttet, køer redusert, ulykker unngått, 30 millioner i bøter unngått og miljøet spart - alt med ett enkelt tiltak.
Vi ønsker forslag på hvordan it-satsing i offentlig regi kan bidra på følgende måter:
1. Gjør livet lettere for privatpersoner, som gir nytte eller sparer tid og penger.
2. Gjør livet lettere for landets næringsliv - som sparer tid og penger.
3. Sparer penger i offentlig administrasjon.
4. Sparer miljøet
Ta gjerne fatt på konkrete problemstillinger der du/dere har erf#229 og derfor kan se løsninger.
Sterk jury
Vi er stolte av å kunne presentere en faglig meget sterk jury - som skal vurdere forslagene som kommer inn. Alle har alle svært mye erf#229 og innsikt, og de representerer en erf#229smessig bredde som er nødvendig for en realistisk vurdering av forslagene.
Her er juryen (i alfabetisk rekkefølge):
Endre Rangnes – Konsernsjef i EDB
Hans Christian Holte – Direktør i Difi – Direktorat for forvaltning og IKT
Ingvild Myhre – Tidligere toppsjef i Telenor Mobil og Network Norway – Nå leder for Teknologiråde samt diverse styreverv
Morten Thorkildsen – Administrerende director IBM Norge
Per Morten Hoff – Generalsektretær I IKT Norge (juryformann)
Kun de beste forslagene vil bli presentert i Dagensit.no/Dn.no. Disse vil også bli presentert for Fornyingsministeren og de politiske partiene før valget.
Klar til å delta? Les mer om konkurransen og send oss ditt prosjekt her! Frist for deltagelse: 24. juni!(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.