Et av formålene med det nye norske pensjonssystemet er å få flere til å stå lenger i arbeid.
Nå viser en dansk undersøkelse at ros og anerkjennelse fra sjefen også kan være en del av løsningen.
Medarbeidere som blir oppfordret av sine sjefer om å bli i jobben så lenge som mulig utsetter nemlig å pensjonere seg i to år, ifølge undersøkelsen fra Ældre Sagen i Danmark som er utført blant 1198 lønnsmottakere i alderen 55 til 70 år, skriver politiken.dk.
Og i motsetning til hva tidligere undersøkelser har vist, så fordeler lysten til å arbeide lenger seg omternt likt på tvers av stillingstyper, fra de faglærte til de ufaglærte til funksjonærer med og uten lederansvar.
Manglende arbeidskraft om noen år
Undersøkelsen viser på den annen side at godt under halvparten faktisk er blitt oppfordret av sine sjefer om å vente med å gå av med pensjon.
- Det er skjebnesvangert hvis man ikke tenker langsiktig nok nå og ser de eldre som et potensiale til å løse samfunnsproblemet med manglende arbeidskraft som er på vei, sier økonom Peter Halkjær i Ældre Sagen til avisen..
Sjefkonsulent Erik Simonsen hos Dansk Arbejdsgiverforening (DA), tviler imidlertid på om en oppfordring fra sjefen alene kan ha så stor effekt som undersøkelsen fra Ældre Sagen viser.
- Økonomiske incitamenter til å arbeide er ikke likegyldige. Men det vil jo være idiotisk hvis det er konkrete tilfeller der det ikke lykkes for en bedrift å holde på en ønsket medarbeider fordi de ikke er oppmerksomme på å kommunisere, sier Simonsen til politiken.dk.
Les også:
Bytt jobb når du er 37 år - få superpensjon
<b>- Lønnsomt å gå ned i stilling</b>
- Hallo, eksmannen din er død, jeg vil gjerne dele pensjonen med deg
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.